Paris’in ikonik kabare kulübü Moulin Rouge’un değirmeni yıkıldı

1889 yılında açılan ve bir dönemin en önemli gece kulübü haline gelen Moulin Rouge'un değrimeni koptu. Fransızca Kırmızı Değirmen anlamına gelen tarihi yapıdaki dekorun neden yere devrildiği henüz tespit edilemedi.

Kültür Sanat 27 Nisan 2024
Moulin Rouge, Paris'in bir dönem gece hayatına damga vurmuştu.

Tablolara, şiirlere, romanlarla ve filmlere konu olan Paris’in ikonik yapısı Moulin Rouge’un yel değirmeni yerinden koptu. Değirmenin kanatları kabare kulübünün bulunduğu Clichy Bulvarı’na düştü. Fransızcada Kırmızı Değirmen anlamına gelen kabare kulübünde yaşanan bu olayın nedeni araştırılıyor. Değirmenin yola düşmesi sonucu maddi hasar oluşurken yaralanan olmadı. Yaşanan olayda değirmenin kanatlarının yanı sıra tabeladaki üç harf de yere düştü.

Moulin Rouge tarafından yapılan açıklamada her hafta kontrollerin rutin bir şekilde yapıldığı belirtildi. Kabare direktörüJean-Victor Clerico, bir saldırı emaresi görmediklerini, olayın teknik bir aksaklıktan kaynaklandığını tahmin ettiklerini söyledi. Yaşanan kazanın nedeni konusunda yetkililerin araştırması devam ediyor.

Moulin Rouge popüler kültür simgesi olmayı sürdürüyor

Baz Luhrmann’ın 2001 yapımı ‘Kırmızı Değirmen / Moulin Rouge’ filmi, o yıl Oscar ödüllerine damga vururken En İyi Sanat Yönetimi ile En İyi Kostüm Tasarımı olmak üzere iki dalda Oscar kazanmıştı. Başrollerinde Ewan McGregor, Nicole Kidman, Jim Broadbent ve Kylie Minogue gibi isimler rol almıştı.

19. yüzyılda sanatın başkenti konumundaki Paris’in sanatçılar ve bohemlerle bilinen semti Montmartre’a yakınlığı nedeniyle uğrak bir eğlence mekanı olan Moulin Rouge, dönemin yazarları ve ressamlarının da gözde mekânıydı. Henri de Toulouse-Lautrec gibi dönemin en önemli empresyonist ressamlarının tablolarına ilham olan kabare kulübü, günümüzde de turistlerin ilgi odağı konumunda.

Eiffel Kulesi paslanıyor: İşçilerden grev tehdidiEiffel Kulesi paslanıyor: İşçilerden grev tehdidi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.