Paris’te tarihi Hatice Akbaş yazıyor

Paris Olimpiyat Oyunları boks branşı kadınlar 54 kilo yarı finalinde milli boksör Hatice Akbaş, Koreli rakibi Im Ae-ji'yi mağlup ederek adını Olimpiyat finaline yazdırdı. Final maçı perşembe akşamı. Akbaş, finalde Çin'den Yuan Chang ile karşılaşacak.

Spor 4 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Hatice Akbaş finalde.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda ringleri sallayan milli boksörlerden Hatice Akbaş yarı finalde de mutlu sona uzandı. 54 kiloda mücadele eden Hatice Koreli rakibi Im Ae-ji’yi mağlup ederek adını Olimpiyat finaline yazdırdı.

Hatice tarihi zafer ardından “Çok mutluyum, hedef tabii ki altın madalya ama ilk hedefim madalya almaktı. Çok mutluyum ve gururluyum. 8’inde final maçına çıkacağız Çin’le. Cumhurbaşkanımıza, kardeşi Mustafa Erdoğan’a, federasyon başkanımıza, kulübüm Fenerbahçe’ye ve Ali Koç’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hatice 8 Ağustos Perşembe akşamı Çin’den Yuan Chang ile olimpiyat şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek. An itibariyle belirtilen takvimde Hatice’nin mücadelesi saat 23.51’de başlayacak.

Babası Kerem Akbaş antrenörlüğünde mücadelelerine hazırlanan ve kendisi olimpiyat madalyası alamamış olsa da kızının bu başarıya uzanması için büyük fedakarlık yapan babasıyla beraber savaşan Hatice daha önce de birçok başarıya imza attı. Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Hatice Akbaş Mart 2022’de Hırvatistan’da organize edilen U22 Avrupa Boks Şampiyonası’nda 52 kiloda Hırvat boksör Nikolina Cacic’i mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye’de düzenlenen 2022 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 54 kiloda Romen Lăcrămioara Perijoc’ı 3-2 yenerek altın madalya kazandı. Polonya’nın Nowy Targ kentinde Nowy Targ Arena’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nda kadınlar horoz sıklette ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Macar Hanna Lakotár’ı 5-0, çeyrek finalde İtalyan Sirine Charaabi’yi 4-1 yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Rumen Lăcrămioara Perijoc’e 3-2 kaybederek bronz madalya kazandı. Böylece 2024 Yaz Olimpiyatları için kota kazanmış oldu.

Kore oku Mete'yi vurduKore oku Mete’yi vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.