Pazar günü sporla şenlendi: Eyüp, Sakaryaspor’u yendi, PSG mağlubiyeti son anda bertaraf etti

Süper Lig'den 1. Lig'e; Bundesliga'dan La Liga ve Serie A'ya tüm dünyada pazar günü alınan sonuçlar...

Spor 25 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Pazar günü dünyanın her yerinde oynanan onlarca maçın vitrini oldu. Süper Lig’de dört maç oynandı, açılışı Sivasspor ve Pendikspor yaptı.

Sivasspor’un evinde oynana maça Pendik hızlı başladı. 16’ncı dakikada Gökcan Kaya’nın golüyle 1-0 öne geçen İstanbul temsilcisi adeta uyuyan devi uyandırdı. Yediği gol sonrası oyunun hakimiyetini tamamen ele alan kırmızı-beyazlılar Queensy Menig, Caner Osmanpaşa, Rey Manaj ve Fode Koita’nın attığı gollerle kendi evindeki maçı geriden gelerek 4-1 kazandı. Puanını 37’ye yükselten Sivasspor altıncı sıraya yükseldi, Pendikspor ise 26 puanla 19’uncı sırada kaldı.

Süper Lig’de oynanan diğer maçta Fatih Karagümrük, Alanyaspor’u ağırladı. 24’te Eyyseric’le öne geçen kırmızı-siyahlılar 33’te Ryan Mendes’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Bir kişi eksik sürdürdüğü mücadelede skor üstünlüğünü son anlara kadar koruyan İstanbul temsilcisi 90+5’te Ahmed Hassan’ın penaltı golüne engel olamayınca karşılaşmadan bir puanla ayrılmaya razı oldu.

1. Lig’de lider Eyüp kazandı

1. Lig’in en üst basamağında bulunan Eyüpspor play-off mücadelesi veren Sakaryaspor’u ağırladı. Regattin’in golüyle ilk yarıyı ev sahibi Eyüp tek farkla önde kapadı. İkinci yarının başında Isaac Donkor’un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Sakaryaspor Hasan Kılıç’ın 57’de attığı golle skoru eşitledi. Eksik kalan rakibine karşı baskıyı artıran Arda Turan’ın öğrencileri 70 ve 80’inci dakikalarda Taşkın ve Ahmed Kutucu’nun golleriyle skoru 3-1’e getirdi. 90+5’te Sakaryalı Çağlayan Menderes’in attığı gol skoru belirledi. Eyüpspor, Sakaryaspor’u 3-2 mağlup etti. Eyüp puanını 58’e yükseltip liderliğini korurken Sakaryaspor 40 puanda kaldı.

1. Lig’de alınan diğer sonuçlar şöyle…

Boluspor – Erzurumspor: 1-0

Keçiörengücü – Kocaelispor: 2-2

Manisa FK – Gençlerbirliği: 1-1

Paris Saint Germain bir puanı son saniyede kurtardı

Ligue 1’in lideri PSG kendi evinde Rennes’i konuk etti. Hafta içinde Milan’ı 3-2 yense de Avrupa’ya veda eden Rennes Paris’te oynanan maçın 33’üncü dakikasında Amine Gouri’nin golüyle 1-0 öne geçti. Mücadelenin sonuna kadar kompakt savunma yapan Rennes kaleci Mandanda’nın da başarılı oyunuyla üstünlüğünü korumayı başardı fakat, 90+7’de penaltıdan Gonçalo Ramos’la golü bulan PSG bir puanı son saniyede kurtarmayı bildi. Bu sonuçla puanını 54’e yükselten PSG en yakın rakibi Brest’in 11 puan önünde liderliğini korudu. Rennes ise hanesine bir puan daha ekleyip 35 puana geldi.

Ligue 1’de alınan diğer sonuçlar şöyle…

Lens- Monaco: 2-3

Le Havre – Reims: 1-2

Nice – Clermont: 0-0

Toulouse – Lille: 3-1

Marsilya – Montpellier: 4-1

Inter gol oldu yağdı

Serie A’nın 26’ncı haftasında lider Inter Lecce’ye konuk oldu. Rakibini Lautaro Martinez’in iki, Davide Frattesi ve Stefan De Vrij’in birer golüyle 4-0 geçen Inter, puanını 66’ya yükseltip şampiyonluk yürüyüşünü emin adımlarla sürdürdü.

Serie A’da alınan diğer sonuçlar şöyle…

Juventus – Frosinone: 3-2

Cagliari – Napoli: 1-1

Milan – Atalanta: 1-1

Dortmund evinde yara aldı

Bundesliga’da pazar günü üç maç oynandı. Borussia Dortmund’un Hoffenheim’ı ağırladığı maç oldukça keyifli geçti. Henüz ikinci dakikada Bebou’yla öne geçen deplasman temsilcisi ‘Sarı Duvar’a şoku yaşattı. Bu golün etkisini üzerinden çabuk atan Dortmund 21’de Malen, 25’te ise Schlotterbeck’in attığı gollerle 2-1 öne geçti. Maçta devre arasına bu skorla gidildi. İkinci yarı bir başka geri dönüşü Hoffenheim gerçekleştirdi. Maximillian Beier’in üç dakikada attığı iki golle 64’te öne geçen deplasman temsilcisi son düdüğe kadar skoru korumayı bildi. Karşılaşmadan Hoffenheim 3-2’lik zaferle ayrıldı. bu sonuçla Dortmund 41 puanda kalırken Hoffenheim puanını 30’a yükseltti.

Bundesliga’da alınan diğer sonuçlar şöyle…

Frankfurt – Wolfsburg: 2-2

Augsburg – Freiburg: 2-1

Modric yedekten geldi, Real’e üç puan verdi

La Liga’da 26’ncı hafta sürdü. Pazar gününün kapanış maçında lider Real Madrid, Santiago Bernabeu’da Sevilla’yı ağırladı. Ev sahibinde milli futbolcu Arda Güler mücadeleye yedek kulübesinde başlarken, Real’de kazanmadık başarı bırakmayan Sergio Ramos, Bernabeu’ya Sevilla kaptanı olarak çıktı. 10’uncu dakikada eflatun-beyazlılar Vasquez’le fileleri buldu ancak uzun süren VAR incelemesi sonucu faul gerekçesiyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı. 30’da Vinicius Jr. çalım sonrası sol çaprazdan uzak köşeyi denedi fakat top az farkla dışarı çıktı. 39’da ev sahibi ekip bir kez daha gole yaklaştı, Tchouameni’nin vuruşu yan ağlarda kaldı. İspanya’nın başkentinde ilk yarı golsüz noktalandı.

İkinci devreye de çok etkili başlayan Real Madrid 49’da pozisyona girdi. Sağdan gelen ortaya dokunan Valverde’nin şutu yan direkten oyun alanına geri döndü. 55’inci dakika itibariyle boğucu bir baskı üreten Real, dört dakika içinde üç gol fırsatına erişti ancak Vini Jr. bunların hiçbirini gole çeviremedi. 60’ta maçın temposuna dayanamayan hakem Diaz de Mera’nın adalesi atınca, karşılaşmanın kalanını yönetmek için dördüncü hakem oyuna dahil oldu. 75’inci dakikada oyuna ilk dokunuşunu yapan Carlo Ancelotti, Nacho’yı çıkarıp yerine Modric’i aldı. oyuna girdikten altı dakika sonra savunmanın kafayla karşıladığı topa ceza sahasının hemen önünden çok düzgün bir vuruş yapan Modric, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Golden önce oyuna girmeye hazırlanan Arda Güler’in değişikliği, Real’in skoru bulması üzerine iptal edildi. Mücadelenin kalanında başka gol olmayınca Real Madrid, Sevilla’yı 1-0 mağlup etti. Bu galibiyetle puanını 65’e yükselten eflatun-beyazlılar, ezeli rakibi Barcelona’nın 8 puan önünde liderliğini sürdürdü. Sevilla ise 24 puanla 15’inci sırada kaldı. Mücadelede Arda Güler süre almadı.

La Liga’da alınan diğer sonuçlar…

Cadiz – Celta Vigo: 2-2

Real Betis – Athletic Bilbao: 3-1

Las Palmas – Osasuna: 1-1

Galatasaray Kayseri’de mağlup

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin sondan bir önceki haftası sonuçlandı. Kayseri deplasmanına konuk olan Galatasaray başından sonuna geride götürdüğü mücadelede Kayseri Basketbol’a 105 – 97 yenilen Cim-bom ligdeki dokuzuncu yenilgisini aldı. Müsabakanın en skorer isimleri 34’er sayı ile Kayseri Basketbol’dan Ellenberg ve Hamby oldu.

Günün diğer maçında Beşiktaş İzmit Belediyesi’ni 84-79 yendi.

Sarı-kırmızılılar filede de yenildi

Sultanlar Ligi’nin 22’nci haftasında pazar günü beş maç oynandı. Galatasaray evinde ağırladığı Kuzeyboru’ya karşı 2-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada 2-2’yi yakalamayı başardı. Karar setinde rakibinin geri dönüşüne izin vermeyen Kuzeyboru seti 15-9, maçı da 3-2 kazanmayı bildi.

Sultanlar Ligi’nde günün diğer sonuçları…

Muratpaşa – Eczacıbaşı: 0-3

Nilüfer Belediye – Aydın BŞB: 3-2

Sarıyer – Fenerbahçe: 0-3

Beşiktaş – Karayolları: 3-0

Efeler Ligi’nde de aynı gün iki maç oynandı;

Spor Toto – Ziraat Bankası: 3-2

Hatayspor – Cizre Bld: 1-3

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.