Pazartesi gündemi: Göztepe’nin Tahkim Kurulu bekleyişi

Pazartesi günü sporda birçok gelişme yaşanıyor. Göztepe'nin gözü Tahkim Kurulu'nda. Karşıyaka, Anadolu Efes'ten transfer yaptı. Futboldan basketbol ve diğer branşlara yaşanan gelişmeler...

Spor 26 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında günün öne çıkanları.

Sporda yoğun bir pazartesi gündemi var. Fenerbahçe maçında çıkan olaylardan dolayı saha kapatma cezası alan Göztepe’de gözler Tahkim Kurulu’nun kararına çevrildi. Süper Lig’de ilk üç puanını alan Bodrumspor’da Kenan Özer 2 yıl 6 ay 11 gün sonra Süper Lig’de gol atmayı başardı. Karşıyaka Anadolu Efes’in 19 yaşındaki pivotu Mehmet Efe Demirel’i kadrosuna kattı. İşte yaşanan gelişmeler…

Göztepe cezada indirim bekliyor

Süper Lig’de 17 Ağustos Cumartesi günü Gürsel Aksel Stadı’nda Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle iki maç saha kapatma cezası alan Göztepe gözünü Tahkim Kurulu’na çevirdi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kesilen cezaya itiraz eden sarı-kırmızılılar cezanın iptalini ya da en kötü indirilmesini beklerken Göz-Göz’ün yaptırımın uygulanması durumunda cumartesi günü Bodrum FK ile hangi statta oynayacağına Futbol Federasyonu’nun karar vereceği belirtildi.

Göztepe’de  Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a saldıran Fatih Özkan 90 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

TFF’nin kararlar değişmemesi durumunda karşılaşmayı Süper Lig maçı oynanan ve  ofsayt sistemi olan bir stada vereceği bildirildi. Ankara, Sakarya, Bursa, Kocaeli, Manisa’daki statlarda ofsayt sistemi bulunmazken maçın İstanbul’da oynanmasının ise riskli olarak değerlendirildiği öğrenildi. Bu nedenle PFDK’nın kestiği ceza değişmezse Göztepe-Bodrum FK maçının Antalya veya Alanya’da oynanma ihtimalinin olduğu belirtildi. Göztepeli kurmayların ise öncelikle cezanın kaldırılması için sıkı çalıştığı vurgulandı. Tahkim Kurulu’na geniş bir dosya hazırlayan Göztepe kararı bekliyor.

Bodrum FK’da Kenan Özer’in hasreti bitti

Kenan Özer Bodrumspor’un Süper Lig’e gelmesinde önemli rol oynadı.

Evinde Konyaspor’u 3-1 yenerek tarihinde ilk kez Süper Lig’de galip gelmeyi başaran Bodrum Futbol Kulübü’nün oyuncusu Kenan Özer gol hasretini bitirdi. Takımın en tecrübeli oyuncusu olan Kenan Süper Lig’de tam iki yıl altı ay 11 gün sonra gol atmayı başardı. Süper Lig’de son olarak 2021-2022 sezonunda Yeni Malatyaspor forması altında gol sevinci yaşayan 37 yaşındaki orta saha Konyaspor karşılaşmasının 88’inci dakikasında attığı penaltı golüyle Bodrum FK’yı 3-1 öne geçirdi. Kenan Yeni Malatyaspor’da oynarken deplasmanda 2-1 kaybedilen Sivasspor müsabakasında ağları havalandırmıştı. 13 Şubat 2022 tarihinden bu yana Süper Lig’de gol atamayan Kenan o sezonun ardından Bodrum FK’ya transfer oldu. Yeşil-beyazlılarla 3’üncü senesine giren Kenan Özer 1’inci Lig’de ise iki sezonda 22 gol attı. Bu sezon Süper Lig’e dönen Kenan iki maçta 39 dakika süre aldı. Bodrum FK’da 2’nci Lig’den bu yana takımın dümeninde yer alan Teknik Direktör İsmet Taşdemir de Süper Lig’de kariyerinin ilk galibiyetini almıştı.

Karşıyaka potada Mehmet Efe Demirel’i açıkladı

19 yaşındaki pivot Mehmet Efe Demirel bundan sonra Karşıyaka’nın başarısı için ter dökecek.

Basketbol Süper Ligi’nin iddialı İzmir temsilcisi Karşıyaka Anadolu Efes’ten 19 yaşındaki pivot Mehmet Efe Demirel’i kadrosuna kattı. Kariyerinde daha önce U18 Milli Takım’da da oynayan 19 yaşında, 2.14 boyundaki Mehmet Efe Demirel Anadolu Efes’le 2023’te ligde şampiyonluk yaşamıştı.

Yeni numara uğurlu geldi, Fred müthiş döndüYeni numara uğurlu geldi, Fred müthiş döndü

Necip Uysal ameliyat oldu

Beşiktaş, ön çapraz bağ yaralanması tespit edilen Necip Uysal’ın ameliyat edildiğini açıkladı. Deneyimli futbolcunun bu sakatlık nedeniyle en az altı ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.