Pep Guardiola bir sonraki City menajerini açıkladı

Manchester City bugün Brighton'la karşılaşacak. Ligin önde gelen iki menajeri Pep Guardiola ve Roberzo De Zerbi kozlarını paylaşacak. Guardiola kritik maç öncesi son derece çarpıcı bir açıklama yaptı.

Spor 21 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Guardiola'dan De Zerbi'ye iltifat niteliğinde açıklama.

Premier Lig’in son 5 sezonuna damga vuran takım kuşkusuz Manchester City. Pep Guardiola yönetimindeki Manchester mavisi bu 5 senede 4 kez şampiyon olurken son olarak Şampiyonlar Ligi’ni de müzesine götürdü. Manchester bu sezona da 6’da 6 ile başladı ancak son 2 maçında sırasıyla Wolverhampton ve Arsenal’a mağlup oldu. Ekip hala Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi için en ciddi şampiyonluk adaylarından bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

Ancak bu sezon başı itibarıyla İngiltere’de bir takım daha var ki son derece dikkat çekici. Roberto De Zerbi ve Brighton’ı hem izleyenleri büyüleyen bir futbol oynuyor hem de UEFA Avrupa Ligi’yle beraber Premier Lig’de başarı hedefliyor. Bu hedefe yürürken oynadıkları topa sahip olma futbolu da Pep Guardiola takımlarını andırıyor. Elbette oyuncu kaliteleri doğru orantılı olmadığı için topu teslim edip kusursuz kontra atak oynayabilen Aston Villa gibi takımlardan 6 gol yiyebiliyorlar. Ancak bu De Zerbi’nin ne kadar başarılı bir taktisyen olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Öyle ki City’nin başındaki meslektaşı da İtalyan menajer için şu sözleri söylüyor “Roberto De Zerbi, benden sonra Manchester City’nin menajeri olabilir. Bunun için gereken tüm yeteneklere ve kaliteye sahip.”

Guardiola yoksa Haaland var! Yine rekorGuardiola yoksa Haaland var! Yine rekor

İkili bugün saat 17.00’de kozlarını paylaşacaklar. 16 puanla 6. sıradaki Brighton, 18 puanla üçüncü sıradaki Manchester City’ye bir çelme daha takmaya çalışacak.

Ballon d’Or Messi’ye

Manchester City geçen sezon hem Şampiyonlar Ligi hem Premier Lig hem de FA Cup’ı kazanıp tarihi bir üçlemeye imza atarken en ön plana çıkan isimlerden biri Erling Haaland oldu. Haaland belki de City’nin Şampiyonlar Ligi hasretini dindiren eksik parçaydı. Oyuncunun adı Ballon d’Or için de geçiyor. Ancak bu alanda rakibi Messi. Geçtiğimiz günlerde çıkan habere göre 30 Ekim’de sahibini bulacak ödülü Messi alacak.

Konu Pep Guardiola’ya soruldu. Pep cevap olarak “Her zaman söylerim Ballon d’Or’un iki etaba sahip olması gerek. Biri Messi için diğeri de Messi dışında kalan futbolcular için. Evet Haaland kesinlikle kazanmalı. Treble yaptık ve o milyon tane gol attı. Ancak Messi… Leo Dünya Kupası’nı aldı” dedi.

Lionel Messi evine dönüyorLionel Messi evine dönüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.