Perşembe’nin getirdikleri… İşte spor dünyasında yaşananlar

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber'le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye'de yaşanan son gelişmeler. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşananlar...

Spor 7 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında çarşamba günü öne çıkan gelişmeler.

Hasan Arat para cezasına çarptırıldı

Hasan Arat’a 400 bin lira ceza verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu verdiği disiplin cezalarını açıkladı. TFF’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Süper Lig’deki Beşiktaş-Galatasaray derbisinin ardından siyah-beyazlı kulübün sosyal medya hesabında yapılan paylaşımdan dolayı hem başkan Hasan Arat hem de Beşiktaş Kulübüne 400’er bin lira ceza verildi.
Beşiktaş, taraftarlarının sebep olduğu saha olayları nedeniyle 224 bin lira, Galatasaray ise taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle 320 bin lira para cezasına çarptırıldı.
Ayrıca derbinin son dakikasında Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz’a yaptığı faul sebebiyle kırmızı kart gören Beşiktaşlı futbolcu Omar Colley’e bir maç men cezası verildi.

Caner Erkin’e yedi maç ceza

PFDK, 1. Lig’de oynanan Bodrum FK-Eyüpspor karşılaşmasında yaşanan olaylar sebebiyle her iki takıma çeşitli cezalar uyguladı. Bodrum FK’ye, taraftarının sebep olduğu saha olayları sebebiyle evindeki 2 resmi maçı seyircisiz oynama ve 136 bin lira para cezası verildi. Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir de 1 maç men ve 39 bin lira para cezasına çarptırıldı.
Eyüpspor’da ise teknik direktör Arda Turan 1 maç men ve 39 bin lira, tecrübeli futbolcu Caner Erkin de 7 maç men ve 24 bin 500 lira para cezası aldı. Bitime dokuz hafta kalan birinci ligde tecrübeli sol bek, cezasını çektikten sonra normal sezonda kalan Göztepe ve Erzurumspor maçlarında forma giyebilecek.

Bodrum'da ortalık karıştı: Uğur Demirok hastanelik oldu, Arda Turan çıldırdıBodrum’da ortalık karıştı: Uğur Demirok hastanelik oldu, Arda Turan çıldırdı

Rafael Nadal Indian Wells’ten çekildi

Indian Wells’te bugüne kadar üç kez şampiyon olan 37 yaşındaki Nadal sosyal medya hesabından “Bu muhteşem turnuvadan çekilmek zorunda kaldığım için büyük üzüntü duyuyorum” açıklaması yaptı. Kortlara dönmek için büyük çaba sarf ettiğini belirten İspanyol raket “Hafta sonu bir teste girdim ancak kendimi böyle önemli bir turnuvada oynamaya hazır bulmadım. Bu kolay bir karar değil ama kendime ve sevenlerime yalan söyleyemem” dedi.

Nadal’ın gelecek ay 11 kez şampiyon olduğu Monte Carlo Masters’ta mücadele etmesi bekleniyor. İspanyol raket geçen haftalarda Doha Açık’a da katılacağını belirtmiş, ardından çekilmek zorunda kaldığını açıklamıştı.

Gaziantep’te Selçuk İnan dönemi

Geçmişte Galatasaray’da yardımcı antrenörlük yapıp Kasımpaşa’da teknik adamlık deneyimi yaşayan Selçuk İnan, Gaziantep FK ile prensip anlaşmasına vardı. Kırmızı-siyahlılar anlaşmayı şu sözlerle duyurdu:

“Gaziantep Futbol Kulübümüz, Teknik Direktör Selçuk İnan ile prensip anlaşmasına varmıştır. Selçuk İnan ve ekibi son görüşmeleri tamamlamak üzere şehrimize davet edilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

Ersun Yanal vakıf kurdu, sloganı ‘Bu Memleket Bizim’

Ersun Yanal vakıf kurdu.

Teknik direktör Ersun Yanal, ‘Bu Memleket Bizim’ sloganıyla vakıf kurdu. Ersun Yanal Vakfı’nın amacı gençlere fırsat eşitliği oluşturmak olarak açıklandı. Tecrübeli teknik adam, vakıf vasıtasıyla; eğitimine devam eden, amatör veya profesyonel olarak sporla ilgilenen gençlerin spor ve eğitim alanında desteklenmesi için burs verecek. Ayrıca vakfın katma değer sağlayan sivil toplum ve özel sektör kuruluşları ile kurum profesyonellerinin ödüllendireceği Vefa Ödülleri’nden elde edilecek gelir de burs fonuna aktarılacak. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden vakıf kurduğunu açıklayan Yanal,  “Ev hanımı Bahriye Hanım ve elektrik teknikeri Ural Bey’in oğluyum. Hayatın anlamını, anneannemin aldığı top ve ayakkabılar ile Akseller İplik Fabrikası’nın arka bahçesinde buldum; futbol… Şimdi bile ne zaman bir maç izlesem yıllar öncesine dönüp ‘Çocuk Ersun’ oluyor, o günleri yeniden yeniden yaşıyorum. Şimdi, yepyeni bir yola çıkıyorum bu duygularla, Ersun Yanal Vakfı’nı kurarak. Gençlere fırsat eşitliği yaratabilmek için bir adım atıyorum. Veya bir kartopu atıyorum en yukardan, döndükçe büyüyecek… Çok mutluyum. Yüzümde koca bir gülümseme, hakim olamıyorum kendime…” dedi.

Gökhan Töre ve Konyaspor yollarını ayırdı

Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, tecrübeli futbolcu Gökhan Töre ile yollarını ayırdığını duyurdu. Yeşil-beyazlı kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Futbolcumuz Gökhan Töre ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı Gökhan Töre’ye teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.” denildi.

Trabzon’a Fenerbahçe taraftarı gidemeyecek

Süper Lig’in 30. haftasındaki Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasına konuk takımın taraftarları alınmayacak. Trabzon İl Spor Güvenlik Kurulu’nun mart ayı toplantısı, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı A grubu riskli müsabaka kategorisinde değerlendirildi. Daha önceki yıllarda olduğu gibi misafir takım taraftarının alınmaması yönündeki uygulamaya, bu maçta da devam edilmesine karar verildi. Akyazı’da 17 Mart Pazar günü oynanacak karşılaşmada 2 bin 250 güvenlik personeli görev yapacak.

Ertaç Özbir sahalardan uzak kalacak

Ankaragücü, Süper Lig’de İstanbulspor ile oynanan maçta sakatlanan kaleci Ertaç Özbir’in sağ diz yan bağında yırtık ve ciddi zorlanma tespit edildiğini açıkladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Futbolcumuz Ertaç Özbir’in İstanbulspor maçında yaşadığı sakatlığın ardından çekilen MR ve yapılan tetkikleri sonucunda, sağ diz dış yan bağında ikinci derece yırtık ve bağda ciddi zorlanma tespit edilmiştir. Futbolcumuzun tedavisine başlanmıştır.” denildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.