PFDK sevkleri açıklandı, Fenerbahçe’nin Icardi çağrısı karşılıksız kaldı

PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu) sevkleri açıklandı. Fenerbahçe'nin Ankaragücü tribünlerine yönelik hareketlerinden ötürü TFF'ye yaptığı "Mauro Icardi'ye ceza" çağrısı karşılıksız kaldı.

Spor 21 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İki kulübün Mauro Icardi çağrısı boşa çıktı.

Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen kulüpleri ve isimleri açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından Mauro Icardi’nin Ankaragücü taraftarına yönelik hareketi ve buna dair açıklamalar gündem oldu.

İşte PFDK sevkleri:

  • TFF, Fenerbahçe’nin “çirkin ve kötü tezahürat” ve “saha olayları” nedeniyle, yönetici Burak Kızılhan’ın ise “hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar” sebebiyle PFDK’ye sevk edildiğini,
  • TFF, Galatasaray’ın “çirkin ve kötü tezahürat”, “saha olayları” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle PFDK’ye sevk edildiğini,
  • TFF, Beşiktaş ve Trabzonspor’un “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle PFDK’ye sevk edildiğini açıkladı.
  • TFF'den taraftarlara bir parmak bal VARTFF’den taraftarlara bir parmak bal VAR

Kızılhan’dan çağrı

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, bir gol attığı ve takımının Ankaragücü’nü 3-0 yendiği karşılaşmada rakip takım taraftarlara doğru bir hareket yaptı. Bu hareket taraftarlardan birinin aldığı video kaydında ortaya çıktı. Icardi, kendisine doğru yabancı madde atan taraftarlara bakarak elini cinsel organına doğru götürdü.

Fenerbahçe cephesi PFDK sevkleri açıklanmadan önce yaptı bir açıklama yaptı. Açıklama Genel Sekreter Burak Kızılhan’dan geldi. Kızılhan “Sosyal medyada dolaşan rakip tribünlere yapılan hareketin görüntüsü seviyesizlik ve tribünleri sahaya indirme çabasıdır! Tribün çekimi ile her şeyin gözler önünde olduğu bu hareket TFF tarafından görülecek mi? Bu yanlış PFDK’ya sevk edilecek mi? merakla bekliyoruz…” dedi. 

Öte yandan Ankaragücü cephesi de “18 Şubat 2024 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü-Galatasaray müsabakasında, Galatasaray profesyonel futbolcusu Mauro Icardi’nin tribünlerimize doğru yapmış olduğu sportmenlik dışı hareketle ilgili olarak gerekli disiplin soruşturmasının başlatılması için TFF’nin ilgili kurullarına başvuru yapılacaktır” cümleleriyle olayın takipçisi olacaklarını belirttiler.

Benzer bir hareketi Yeni Malatyaspor forması giydiği dönemde yapan stoper Sadık Çiftçi 4 maç ceza almış ardından yapılan itiraz sonucu cezası 3 maça inmişti. Icardi’nin söz konusu hareketi için itirazda bulunan sosyal medya kullanıcıları da Sadık’ın aldığı cezayı örnek gösterdi.

Galatasaray’dan montaj şikayeti

Skorer’in haberine göreyse Galatasaray Mauro Icardi için hazırlanan montaj video hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.