Portekiz geriden geldi, Çekya’yı 2-1 yendi

EURO 2024'te Türkiye'nin de bulunduğu F Grubu'nun iki takımı, Portekiz ve Çekya karşılaştı. İlk yarısı golsüz geçen maçın ikinci devresinde Çekya öne geçse de geri dönen Portekiz uzatma dakikalarında bulduğu golle üç puanı hanesine yazdırdı.

Spor 19 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Portekiz, Çekya karşısında galibiyet golünü uzatma dakikalarında buldu.

EURO 2024 F Grubu maçında Cristiano Ronaldo’lu Portekiz ve Çekya karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan Portekiz sekizinci dakikada Leao’nun sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Ronaldo’nun kafa vuruşunda gole yaklaştı ancak top yandan auta gitti. 26’da Portekiz bir kez daha etkili geldi fakat Bruno Fernandes’in ortasında Leao topa dokunmayı başaramadı.

32’nci dakikada Ronaldo, Fernandes’in ara pasında ceza sahasına hareketlendi. Yıldız futbolcunun yaptığı vuruşta kaleci Stanek gole izin vermedi. Devrenin son anlarında Ronaldo bir kez daha gole yaklaştı ancak Çekya kalecisi Stanek kalesini korumayı başardı. Maçta ilk yarı golsüz sonuçlandı.

İlk yarı etkisiz gözüken Çekler 62’nci dakikada sağlı sollu ortalarla rakip kaleye yüklendi. Coufal’ın pasında ceza sahası yayının önünde topla buluşan Provod yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Yenik duruma düştükten sonra Portekiz baskıyı artırdı, 69’da da hemen golü buldu. Sağ çaprazdan Jota’nın ortasında Mendes’in kafayla indirdiği topu Stanek kale sahasında çelse de takım arkadaşı Hranac’a çarpan meşin yuvarlak filelere gidince maça eşitlik geldi.

Beraberlik sonrasında baskısını sürdüren Portekiz 85’inci dakikada Jota’yla fileleri buldu ancak ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı. Maçta artık uzatma anları oynanırken 90+2’de Ronaldo ve arkadaşları bir fırsat daha yakaladı. Neto sol kanattan ceza sahasına girerek topu yerden kale alanına çevirdi. Conceiçao, Hranac’ın uzaklaştıramadığı topu ağlarla buluşturdu ve Portekiz 2-1 üstünlük yakaladı.

Mücadelenin kalanında başka gol olmadı. Portekiz 1-0 yenik duruma düştüğü maçı 2-1 kazandı. Böylelikle Türkiye’nin de bulunduğu F Grubu’na Portekiz üç puanla başlarken Çekya puansız kaldı. İşte ilk maçlar sonucu oluşan tablo ve ikinci maçların programı:

Takım Maç G B M A Y AV Puan
Türkiye 1 1 0 0 3 1 2 3
Portekiz 1 1 0 0 2 1 1 3
Çekya 1 0 0 1 1 2 -1 0
Gürcistan 1 0 0 1 1 3 -2 0

F Grubu’nda ikinci maçların programı:

22 Haziran Cumartesi:
16.00 Gürcistan-Çekya (Volkspark Stadı)
19.00 Türkiye-Portekiz (Borussia Dortmund Stadı)

Ronaldo tarihe geçti

Ronaldo bir rekoru daha eline geçirdi.

Portekiz’in yıldızı Cristiano Ronaldo, Çekya’ya karşı forma giyerek 6 Avrupa Şampiyonası’nda oynayan ilk futbolcu oldu. Daha önce EURO 2004, 2008, 2012, 2016 ve 2020’de mücadele eden tecrübeli futbolcu turnuva tarihinin en çok maça çıkan (26) ve en fazla gol atan (14) oyuncusu.

Pepe en yaşlısı

Portekiz’in savunma oyuncusu Pepe ise Avrupa Şampiyonası tarihinin en yaşlı futbolcusu unvanını elde etti. Pepe, Çekya müsabakasında 41 yaş 113 günlükken takımının formasını giydi. Tecrübeli oyuncu futbolseverlerin aklında maçlarda giydiği gri eşofmanıyla yer eden Macar kaleci Gabor Kiraly’nin 40 yaş 86 günlük rekorunu kırdı.

Güneşin oğlu ArdaGüneşin oğlu Arda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.