Portekiz’de gündem Kerem Aktürkoğlu

Galatasaray'dan Benfica'ya 12 milyon euro bonservisle transfer olan Kerem Aktürkoğlu yeni takımına katılmasının ardından milli formayla çıktığı İzlanda maçında hat-trick yaptı. Kerem'in performansı Portekiz basınında manşetlere taşındı.

Spor 10 Eylül 2024
Kerem'in İzlanda'yı yıkan performansı Portekiz basınında kendisine yer buldu.

2020 yazında 3. Lig’den geldiği Galatasaray’da geçen dört sezonda 179 maçta forma giyip 46 gol, 42 asist istatistikleri tutturan ve Süper Lig’de iki defa şampiyonluk sevinci yaşayan Kerem Aktürkoğlu 12 milyon euro bonservis bedeliyle Benfica’ya transfer olmasının ardından milli formayla Galler karşısında oyuna sonradan dahil olarak 13 dakika forma giymişti. Kerem transferinden sonra ilk 11’de görev aldığı ilk karşılaşma olan İzlanda maçında şov yaptı.

25 yaşındaki yıldız oyuncu maçın henüz ikinci dakikasında ülke tarihinin Uluslar Ligi’ndeki en erken golünü atarak takımını öne geçirdiği İzlanda karşılaşmasının ikinci devresinde de iki şık gol daha bularak kırmızı-beyazlıların 3-1 kazandığı maçta aslan payının sahibi oldu. Bulduğu üç golle Mart 2021’de Türkiye’nin Hollanda’yı 4-2 yendiği karşılaşmada hat-trick yapan Burak Yılmaz’ın ardından ay-yıldızlı formayla bu başarıyı yakalayan ilk isim olan Kerem gol beklentisinin ölçüldüğü xG istatistiklerinde de şaşırtıcı bir sonuca imza attı. İzlanda karşısında 0.35 xG’den üç gol çıkaran milli futbolcu (+2.65), Uluslar Ligi tarihinde Cristiano Ronaldo’nun (İsviçre karşısında +2.66) ardından bir maçta en büyük pozitif farkı yakalayan oyuncu oldu.

Kerem’in performansı Portekiz’de ağız sulandırdı

Benfica taraftarının takımlarında izlemeyi sabırsızlıkla beklediği Kerem’in milli maçta sergilediği performans Portekiz basınında gündeme oturdu. Record gazetesi Kerem’in maç sonu röportajında “En alt liglerden geldim ve şimdi Benfica’dayım” söylemini ön plana çıkartırken “Benfica’nın yeni transferi Kerem Aktürkoğlu’nun, Luz Stadı’na çıkmadan önce milli formasıyla büyük bir gösteri yaptı ve ağız sulandırdı” dedi.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Ojogo oyuncunun hat-trick yaptığını ana sayfasına taşırken Abola’nın haberinde “Türkiye’nin İzlanda’ya karşı galibiyetinde Aktürkoğlu çok heyecan verici bir futbol ortaya koydu. Hat-trick yapan Benficalı futbolcunun rüya gibi performansı Türkiye’ye galibiyeti getirdi” dendi.

Publico ise Benfica’de göreve getirilen yeni teknik direktör Bruno Lage’yi işaret ederek “Aktürkoğlu Uluslar Ligi’nden Bruno Lage’ye merhaba dedi. Benfica’nın yeni transferi ustaca bir futbolla Türkiye’yi galibiyete taşıdı. Aktürkoğlu artık Benfica’da yeni teknik direktör Bruno Lage’nin yanında antrenmanlara çıkacak ve sol kanatta ikinci forvet olarak kullanılacak” yorumunu yaptı.

Kerem gibi…Kerem gibi…

Tribünde açılan pankarta duygusal cevap

Tribünlerde Kerem’e özel pankart açıldı.

Kerem Aktürkoğlu Gürsel Aksel Stadyumu tribünlerine milli takımı desteklemek için gelen bir Galatasaray taraftarının açtığı “Seni çok özleyeceğiz kaptan” pankartını maçın ardından sosyal medya hesabından paylaştı. Kendisine mesaj ileten taraftara yönelik bir yazı kaleme alan Kerem şunları söyledi:

“Ben de sizi çok özleyeceğim. Siz benim canımsınız, ama siz de benimle geleceksiniz. Çünkü hep beraberiz; dün beraberdik, bugün beraberiz, yarın da beraber olacağız. Benim için çok özel bir yolculuktu, bu yolu benimle yürüyen herkese çok teşekkür ederim. Sizi gururlandırmak için çok çalışacağım. Hepinizi çok seviyorum, var olun.”

Kerem Aktürkoğlu’nun Galatasaray’daki kaptanlığı transfer olmasından kısa süre önce elinden alınmıştı. Bu haberin Kerem tarafından kamuoyuna duyurulmasından sonra Galatasaray yöneticisi İbrahim Hatipoğlu, Kerem’e Rusya’dan transfer teklifi geldiğini açıklamıştı. Spor kamuoyunda Kerem’in elinden pazubandın alınmasının sebebi olarak sarı-kırmızılı yönetimin Kerem’i takımdan gönderme çabası gösterilmişti.

İzlanda'ya İzmir Marşı'yla uğurlama! Kerem Aktürkoğlu sihriİzlanda’ya İzmir Marşı’yla uğurlama! Kerem Aktürkoğlu sihri

Galatasaray'dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri, asistleri ve şampiyonluklarıyla hatırlanacakGalatasaray’dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri, asistleri ve şampiyonluklarıyla hatırlanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.