Portimao’da zafer Jorge Martin’in: Çaylak Acosta podyumda!

Moto GP'de 2024 sezonunun ikinci etabı Portekiz'de düzenlendi. Jorge Martin'in kazandığı yarışta Marc Marquez ve Pecco Bagnaia çarpıştı, 2004 doğumlu çaylak Pedro Acosta ise ilk podyumuna ulaştı.

Spor 25 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Moto GP'nin Portekiz ayağını Jorge Martin kazandı.

Portimao’daki pistte 25 tur üzerinden koşulan yarışa üçüncü cepten başlayan Jorge Martin, ilk turda liderliği ele aldı. Pramac Ducati pilotu ilk sırayı aldıktan sonra rahat bir yarış çıkarırken arka taraflarda işler çokça karıştı.

Tech3 KTM’den çaylak Pedro Acosta’nın renk kattığı yarışta 2004 doğumlu genç pilot; Brad Binder, Marc Marquez ve Pecco Bagnaia gibi önemli isimleri birer birer geçip yükselerek dördüncü sıraya kadar ilerlemeyi başardı.

Bu esnada iki dünya şampiyonu, Marc Marquez ve Pecco Bagnaia bitime üç tur kala beşinci sıra için mücadele ederken çarpıştı ve iki pilot da puan barajının dışında kaldı.

Yarışın son anlarında ise genç Acosta’ya piyango vurdu. Bitime iki tur kala Enea Bastianini’ye geçilen Maverick Vinales üzerine bir de motosikletinin dengesini kaybedip düşünce Acosta üçüncü sıraya, yani podyuma yükseldi.

Yarışın kalan kısa süresinde başka aksiyon yaşanmayınca Jose Mourinho’nun salladığı damalı bayrağın altından ilk geçen isim olan Jorge Martin yarışı kazandı. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Enea Bastianini ikinci olurken çaylak yıldız adayı Pedro Acosta üçüncü olarak kariyerinin ilk podyumunu elde etti.

Acosta’nın ardından KTM sürücülerinden Binder dördüncü, Miller ise beşinci oldu. İlk 10’u sırasıyla Bezzecchi, Quartararo, Espargaro, Oliveira ve Giannantonio tamamladı. Bu yarışta dağıtılan puanların ardından pilotlar klasmanında sıralama şöyle oluştu,

1. Jorge Martin (İspanya): 60 puan
2. Brad Binder (Güney Afrika): 42
3. Enea Bastianini (İtalya): 39
4. Francesco Bagnaia (İtalya): 37
5. Pedro Acosta (İspanya): 28

Moto GP’de sezonun üçüncü yarışı olan ABD Grand Prix’si 14 Nisan’da düzenlenecek.

Toprak Razgatlıoğlu Superpole yarışını kazandı, ikinci yarışta ise podyuma uzandıToprak Razgatlıoğlu Superpole yarışını kazandı, ikinci yarışta ise podyuma uzandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.