Potada dev eşleşme: Beşiktaş -Fenerbahçe

Basketbol Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, Bahçeşehir'i; Fenerbahçe ise Aliağa'yı geçerek Konya'da yapılacak dörtlü finaline kaldı. İki takım cuma günü finale çıkmak için karşılaşacak.

Spor 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Milli takıma seçilen Tarık Biberoviç, harika oyunuyla Fenerbahçe'nin galibiyetinde büyük rol oynadı.

Basketbol Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş, Bahçeşehi’i 96-81 mağlup ederek Dörtlü Final’e yükseldi. İlk periyota iyi başlayan siyah beyazlılar ikinci 10 dakikaya 28-20 önde başladı. Devreye kadar olan bölümde Bahçeşehir farkı kapatmayı başardı. Soyunma odasına giderken ev sahibi takım 42-40 öndeydi.

Üçüncü çeyrekte de çekişme vardı. Daha başarılı olan Beşiktaş son 10 dakikaya 67-61 önde girdi. Son 10 dakikada rakibin direncini kıran siyah beyazlılar maçtan 15 sayı farkla 96-81 galip ayrıldı. Mücadelenin en skorer ismi Bahçeşehir Koleji’nde 19 sayı atan Tyler Cavanaugh oldu. Beşiktaş’ta Needham ve Simonovic 15 sayıyla oynadı.

Beşiktaş, kendi sahasında rakibi Bahçeşehir’e şans tanımadı.

Tarık Biberovic Fenerbahçe’yi taşıdı

Basketbol Türkiye Kupası’nda son yarı finalist İzmir’de Aliağa’yı 81-68 yenen Fenerbahçe oldu. Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu’ndaki maçın ilk periyodu karşılıklı basketlerle 22-21 ev sahibi lehine sonuçlandı. İkinci periyotta rakibine 10 sayı şansı tanıyarak 18 sayı bulan Fenerbahçe soyunma odasına 39-32 önde gitti.

Üçüncü periyodun başında sarı-lacivertliler farkı 9 sayıya çıkarsa da Aliağa, Zoriks ve Efianayi’nin üst üste üçlükleriyle skoru 43-40’a getirip farkı eritti. Bu dakikalarda Biberovic ve Guduric’in peş peşe üç sayılık isabetleri ile Hayes’in pota altındaki etkili oyunuyla üstünlüğü tekrar eline alan Fenerbehçe, periyodu 11 sayı farkla 62-51 önde geçti. Son bölümde rahat bir oyunla 81-68’lik galibiyete uzanan Fenerbahçe, adını Dörtlü Final’e yazdıran taraf oldu. Sarı-lacivertlilerde geçtiğimiz günlerde ilk defa A Milli Takım’a seçilen Tarık Biberovic 22 sayıyla oynadı. Maçın en skorer ismi 24 sayı atan ev sahibinden Efianayi oldu.

Konya’da Beşiktaş ve Fenerbahçe karşılaşacak

Sarı-lacivertli ekip, Konya Karatay Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final organizasyonunun yarı finalinde Beşiktaş ile eşleşti. İki takım arasındaki maç cuma günü saat 21.00’de oynanacak. Yarı finali geçen takım finalde Anadolu Efes-Karşıyaka eşleşmesinin galibiyle Türkiye Kupası şampiyonluğu için rakip olacak.

Efes, Manisa'yı geçti... Karşıyaka'dan Cimbom'a şans yokEfes, Manisa’yı geçti… Karşıyaka’dan Cimbom’a şans yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.