Potada ilklerin gününde ABD ve Slovenya doludizgin

Basketbol Dünya Kupası'nda grup maçları heyecanı sürdü. Yeşil Burun Adaları ve Güney Sudan tarihlerindeki ilk galibiyeti alırken, ABD ve Slovenya, Yunanistan ve Gürcistan'ı mağlup ederek yollarına kayıpsız devam ettiler.

Spor 29 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Luka Doncic'in yıldızlaştığı günde Dünya Kupası ilklere sahne oldu.

2023 Basketbol Dünya Kupası’nda grup maçları heyecanı sürdü. Endonezya, Japonya ve Filipinler’in ortaklaşa ev sahipliğinde devam eden organizasyon birçok ilke sahne oldu. Venezuela’ya karşı çift haneli farklarla son çeyreğe giren Walter Tavares’li Yeşil Burun Adaları, sahadan 81-75 galip ayrıldı. Bu galibiyet, Yeşil Burun Adaları’nın tarihindeki ilk Dünya Kupası galibiyeti oldu.

Aynı ilki yaşayan bir başka ülke Güney Sudan’dı. Güney Sudan ilk maçta Porto Riko’ya uzatmada kaybettikten sonra turnuvada kendi adlarına ikinci maçta Asya ekibi Çin’i 89-69 gibi farklı bir skorla geçmeyi başardı.

Devşirmelere '12 Dev Adam' cezasıDevşirmelere ’12 Dev Adam’ cezası

ABD’den Itoudis’li Yunanistan’a geçit yok

Turnuvada günün öne çıkan maçlarından biri C Grubu’nda oynandı. İlk iki maçından galibiyetle ayrılan iki takım ABD ve Yunanistan karşı karşıya geldi. ABD, Dimitris Itoudis’in koçluğunu yaptığı Yunanistan’ı 109-81’le geçti. ABD’de Austin Reaves 15 sayı atarken, Jalen Brunson ve Anthony Edwards 13’er sayı attı. Yunanistan’da Fenerbahçe’ye transfer olan uzun oyuncu Georgios Papagiannis 17 sayı attı. Maça damga vuran anlardan biri serbest atış sırasında konsantrasyon bozmak adına çığlık atan bir taraftara atışı yaptıktan sonra aynı şekilde karşılık veren Anthony Edwards’ın çığlığı oldu.

Slovenya’ya Doncic önderlik etti

Günün sert ve keyifli geçen maçında Slovenya ve Gürcistan kozlarını paylaştı. F Grubu’nun iki favorisini karşı karşıya getiren mücadelede Slovenya, Luka Doncic önderliğinde ilk yarının sonunda sağladığı üstünlüğü maç sonuna kadar korudu ve parkeden 88-67 galip ayrıldı. Luka karşılaşmayı 34 sayı, 10 ribaunt ve 6 asist gibi özel bir performansla tamamladı. Gürcistan’da Alexander Mamukelashvili’nin 21 sayısı yeterli olmadı.

Dünya Kupası’nda günün diğer sonuçları:

C Grubu

Yeni Zelanda – Ürdün 95-87

G Grubu

Fildişi Sahili – İran 71-69

Brezilya-İspanya 96-78

B Grubu

Sırbistan-Porto Riko 94-77

Dünya Kupası'ndan Fenerbahçe'ye kara haber! Yeni transfer sakatlandıDünya Kupası’ndan Fenerbahçe’ye kara haber! Yeni transfer sakatlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.