Potada milli mesai başladı, devşirme oyuncu niyeti sözlere döküldü

A Milli Erkek Basketbol Takımı, EuroBasket 2025 eleme maçları için topbaşı yaptı. Antrenman öncesi TBF tarafından düzenlenen medya gününde basından gelen soruları yanıtlayan milli takım kurmayları umutlu ifadeler kullandı.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Türkiye A Milli Basketbol Takımı, EuroBasket 2025 elemeleri için toplandı.

12 dev adam EuroBasket 2025 yolculuğuna başladı. Elemelerde B grubundaki ilk iki maçında 22 Şubat’ta İtalya ve 25 Şubat’ta İzlanda ile karşılaşacak A Milli Takım, TBF tarafından düzenlenen medya gününde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Genel menajer Alper Yılmaz’ın yanı sıra takım kaptanı Melih Mahmutoğlu’nun da söz aldığı günde, başantrenör Ergin Ataman hem takımın hedeflerine, hem de devşirme oyuncu stratejisine dair kritik açıklamalarda bulundu.

Ataman’ın hedefi madalya

EuroBasket 2025 için iddialı konuşan Ergin Ataman, turnuvaya katılıp madalya kürsüsünde yer alacaklarına dair inançlı olduğunu söyledi. Eleme maçlarıyla beraber Sinan Erdem’de yeni bir sürece başladıklarını belirten Ataman, “Yeniden milli formayla burada olmak benim için heyecan ve gurur verici. Kendi salonum. İtalya ve İzlanda ile oynayacağız. En formda oyuncuları seçmeye çalıştık. Kendi takımlarında süre alamasalar da taktik anlamda kullanmak isteyeceğimiz oyuncuları kadroya çağırdık.” dedi.

İtalya ile deplasmanda zor bir mücadeleye çıkacaklarını aktaran Ataman, “İtalya zor bir takım. 2-3 yıldır istikrarlı bir şekilde oynuyorlar. İyi bir takımları var. Zor bir maç bizi bekliyor. Oradan en iyi sonuçla döneceğiz. Sonra İzlanda ile oynayacağız. Mutlaka kazanmamız gereken bir müsabaka. Gruptaki bir diğer ekip ise Macaristan. Tehlikeli bir takım.” şeklinde konuştu.

Gruptaki dört takımdan üçünün EuroBasket bileti alacağını hatırlatan başarılı çalıştırıcı, “Avrupa Şampiyonası’na katılacağımızı ve orada iddialı olacağımızı düşünüyorum. Madalya için savaşan bir takım olabiliriz. Bu gücümüz var. Bunu kullanmamız lazım. NBA’deki oyuncularımızın yokluğunda bu maçları en iyi şekilde geçmek istiyoruz.” dedi.

‘Tarık Biberovic’i devşirme değil, Türk olarak kullanabiliriz’

Ergin Ataman, Fenerbahçe basketbolcusu Tarık Biberovic’in ilk kez milli davet almasını da değerlendirdi. 23 yaşındaki basketbolcunun bu sezon etkili bir performans gösterdiğinin altını çizen Ataman, EuroLeague’de de ciddi süreler alıyor. Pencere maçlarında Tarık’ı kullanacağız. Tarık ciddi bir gelişim gösterdi. Milli takıma katkı vereceğine inanıyorum. Uzun yıllardır Fenerbahçe’de ve Türk olarak oynuyor. Tarık’ı devşirme oyuncu değil de Türk olarak kullanabiliriz.” dedi ve ekledi, “EuroBasket’e katılma hakkı elde ettiğimizde takıma çıta atlatacak bir oyuncuya (devşirme) kapımız açık olur. Bu, Avrupa’dan ya da NBA’den olabilir. A Milli Takım oyuncu yetiştirme yeri değil. A Milli Takım en formda ve en iyi oyuncuların yer aldığı başarı odaklı bir sistemdir.”

Fenerbahçe'ye Emma Meesseman'dan kötü haberFenerbahçe’ye Emma Meesseman’dan kötü haber

‘Hedefim Madalya’

Uzun yıllardır sürekli dile getirdiği A Milli Takım’la madalya kazanma hedefine yeniden değinen Ataman, “A Milli Futbol Takımı başarılı. Kadınlarda voleybol takımımız Türkiye’nin gururu. Futbolcuların çoğu Avrupa’da oynuyor. Voleybolda Ebrar Karakurt dışında oyuncuların tamamı Türkiye’de forma giyiyor. Avrupa’da en fazla NBA oyuncusuna sahip ülkelerden biriyiz. Bazen aflarını isteyen oyuncular da oldu. Bu, elemelerde bize sıkıntı yaşatıyor. Voleyboldaki gibi istikrar sağlanamıyor. Oyuncularımın iyi niyetiyle Avrupa Şampiyonası’na katılırsak bir madalya kazanabiliriz. A Milli Takım ile kupam yok. Hedefim A Milli Takım’la da bir madalya kazanmak. Umarım A Milli Basketbol Takımı neden başarılı olamıyor sorusunun cevabını 2025 Avrupa Şampiyonası’nda verebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Alper Yılmaz konuştu: Onur duydum

12 dev adamın genel menajerlik görevini üstenen Alper Yılmaz, yeni görevi hakkında açıklamalarda bulundu. “”Değişik bir görevle karşınızdayım. Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı’mız Hidayet Türkoğlu ve milli takım yetkilileri ‘Milli maçlar için takıma katılır mısın?’ dediler. Onur duyarak ve sevinçle bu görevi kabul ettim.” dedi.

Aynı zamanda Anadolu Efes’teki görevini de sürdüren Yılmaz, “Altı maçlık bir periyot olacak. Adım adım gitmek gerek. Takımda büyük eksikler var. EuroLeague oyuncularının milli takımlara katılabilmesi en büyük fark. Bu oyuncular seviyeyi yükseltebilir. Çok hazırlanabilecek vaktimiz yok. Herkes kupa maçlarından geliyor. Elimden gelen desteği vereceğim. Umuyorum istediğimiz sonuçları alırız. İki maçtan da mutlu ayrılırız.” şeklinde konuştu.

Kaptan Melih’in isteği ikide iki

Basketbol Milli Takımı’nda kaptanlık görevini üstlenen Melih Mahmutoğlu, EuroBasket elemelerine iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti. “Özellikle İtalya maçı bizim için çok değerli olacak. Böyle bir karşılaşmayı kazanmaya ihtiyacımız var. Bunu da başaracak güçteyiz. İyi bir takımız. Gün geçtikçe daha iyi olacağız. İtalya maçını kazanmamız, bizi ileri bir seviyeye götürecek. Onlar da ciddi bir kadroyla geliyor. Güzel maçlar olacak. Bu pencereyi 2’de 2 ile geçmek istiyoruz.” dedi.

EuroLeague takviminin milli maç takvimiyle düzen içinde çalışması hakkında da görüş belirten Mahmutoğlu, şu ifadeleri kullandı. “Her zaman zor durumda kalan bizler oluyorduk. Şimdi herkes seve seve milli takıma gidebiliyor. Maçların da kalitesi artacaktır. Bizim için önemli oldu. Bu iki maça motive olacağız. Herkes birbirini tanıyor.”

A Milli Takım elemelerde B Grubu’ndaki ilk 2 maçında 22 Şubat’ta İtalya ve 25 Şubat’ta İzlanda ile karşılaşacak.

Milli para atlet Muhammed Khalvandi dünya rekoru kırdıMilli para atlet Muhammed Khalvandi dünya rekoru kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.