Potada yangın var.. Ardı ardına transfer haberleri

Şampiyon Anadolu Efes geçen yılın MVP'si Tyrique Jones ve milli basketbolcu Doğuş Özdemiroğlu'nu transfer ettiğini açıkladı. Bir diğer milli oyuncu Buğrahan Tuncer, Galatasaray'a gitti. İşte transfer gündemi..

Spor 25 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Tyrique Jones 2 yıl boyunca Anadolu Efes forması giyecek.

Ergin Ataman’ın yerine Erdem Can ile anlaşan Türkiye Ligi şampiyonu Anadolu Efes, Ankara ekibinden ikinci transferini yaptı. Türk Telekom’un pivot oyuncusu Tyrique Jones’u da 2 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı. Tyrique Jones, 2021-22 sezonunda maç başına 9,6 ribaunt ile İtalya Ligi’nin ribaunt kralı oldu. 2022-23 sezonunda ise Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Jones, aynı sezon Eurocup’ta sezonun en iyi ikinci beşine adını yazdırdı. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ise 34 maçta 27,32 dakika ortalama süre alan Amerikalı oyuncu maç başına 13,9 sayı, 8,7 ribaunt ve 1,9 asist ortalamaları yakaladı.

Bosna- Fenerbahçe -NBA hattı... Draft edilen Tarık Biberoviç'in öyküsüBosna- Fenerbahçe -NBA hattı… Draft edilen Tarık Biberoviç’in öyküsü

2020 yılında Xavier Üniversitesi’nde mezun olan Tyrique Jones ilk profesyonel deneyimini Eylül ayında Güney Kore’nin Wonju DB Promy takımında yaşadı. Aralık 2020’de İsrail’in Hapoel Tel Aviv takımına transfer olan Jones, bir sezon sonra İtalya’nın Pesaro takımının yolunu tuttu. Pesaro’dan Telekom’a geldi.

Doğuş Özdemiroğlu, iki yıl boyunca Anadolu Efes için ter dökecek.

Doğuş Özdemiroğlu Anadolu Efes’te

Anadolu Efes’in bir başka duyurduğu transfer Darüşşafaka’dan Doğuş Özdemiroğlu oldu. Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, 27 yaşındaki guard ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Doğuş Özdemiroğlu, geçen sezon Basketbol Süper Ligi’nde forma giydiği 32 maçta 14,5 sayı, 6,3 asist ve 4,8 ribaunt ortalamalarıyla oynadı. Doğuş, Darüşşafaka’nın FIBA Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 12 müsabakada 12,2 sayı, 4,9 ribaunt ve 4,8 asist ortalamaları yakaladı.

Galatasaray Nef, Buğrahan Tuncer’i kadrosuna kattı

Bir başka transfer haberiyse Galatasaray’dan geldi. Anadolu Efes ile yollarını ayıran oyun kurucu Buğrahan Tuncer sarı kırmızılılara 2+1 yıllık sözleşmeye imza attı. Galatasaray’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Uzun yıllardır Anadolu Efes forması ile izlediğimiz ve bu süre boyunca takımı ile 2 THY Avrupa Ligi şampiyonluğu kazanan, kariyeri boyunca 31 kez A Milli olmak üzere toplamda 111 kez milli formayı giyen ve çocukluk yıllarından itibaren Galatasaray taraftarı olan yeni transferimiz Buğrahan Tuncer’e çocukluk aşkına hoş geldin diyor, sarı kırmızı renklerimiz altında başarılarla dolu bir kariyer diliyoruz.”

Errick McCollum 1 yıl, Thomas Akyazı 2 yıl  daha Karşıyaka’da

Karşıyaka, bu yıl ligde finale çıkmasını sağlayan en önemli oyunculardan biri olan Errick McCollum’un sözleşmesinin 1 yıl uzatıldığını duyurdu. ABD’li oyuncu Karşıyaka’dan önce Galatasaray’da da forma giymişti. Karşıyaka’nın sözleşmesini uzattığı bir başka oyuncu Thomas Akyazılı oldu. Basketbolcu iki yıl daha İzmir takımında oynayacak.

Axel Bouteille ve Nando de Colo takım arkadaşı olabilir.

Axel Bouteille ülkesine dönüyor

Telekom ile başarılı bir sezonu geride bırakan 28 yaşındaki Fransız forvet oyuncusu Axel Bouteille, EuroLeague ekibi Asvel ile anlaşmak üzere. TotalBasketgr’nin haberine göre 28 yaşındaki Fransız forvet, eski Fenerbahçeli Nando De Colo ile her an takım arkadaşı olabilir.

Barcelona’da ‘sürdürülebilirlik projesi’nin kurbanlarından: Nikola MiroticBarcelona’da ‘sürdürülebilirlik projesi’nin kurbanlarından: Nikola Mirotic

Milutinov Olympiakos’ta

Bir başka transfer haberi de Yunanistan’dan geldi. Son 3 yılını CSKA Moskova’da geçiren Sırp pivot Nikola Milutinov Olympiakos’a geri döndü. Yunan takımı Milutinov ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.