Premier Lig’de zirvede deprem, Roma’da panik anları, Fatih Terim son gaz

Premier Lig'de Liverpool ve Arsenal kendi sahalarında ağır yara aldı. Ndicka fenalaşınca Roma-Udinese maçı yarım kaldı. Fatih Terim Panathihakos'la zaferleri sürdürüyor. Tolgay Arslan tarihi bir sezon yaşıyor... İşte öne çıkan gelişmeler...

Spor 15 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Roma -Udinese maçı Ndicka fenalaşınca yarıda kaldı.

Futbolda birbirinden ilginç maçların oynandığı güzel bir pazar yaşandı. Premier Lig’de şampiyonluk yarışındaki Liverpool ve Arsenal kendi sahasında yenilerek yarışta büyük yara aldı. Serie A’da güne Romalı Ndicka’nın rahatsızlanması damga vurdu. Fatih Terim yönetimindeki Panathianakos Yunanistan Ligi’ndeki zirve yarışında hata yapmadı. Avusturalya’da Tolgay Arslan harikalar yaratıyor. İşte futbol turu…

Liverpool’a şok! 58 maç sonra evde yenilgi

Premier Lig’de haftaya lider giren Liverpool cumartesi günü Manchester City’nin Luton Town’ı 5-1 yenmesiyle koltuğu kaybetti. Anfield Road’da 58 maçtır yenilmeyen Klopp’un takımı için kendi sahasında Crystal Palace nispetten kolay rakip olarak görülüyordu. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

14’te Eberechi Eze’nin golüne engel olamayan Liverpool maç boyunca fırsatları cömertçe harcayınca sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Premier Lig’de Ekim 2022’den bu yana sahasında ilk kez yenilen ve 71 puanda kalan Kırmızılar maç fazlasıyla liderlik koltuğunda oturan Manchester City’nin iki puan gerisine düştü.

Arsenal takıldı, City zirveye çıktı

Liverpool’un yenilmesinden sonra gözler yine 71 puanlı Arsenal’in kendi sahasında Aston Villa ile oynayacağı karşılaşmaya çevrildi. Üç puan Londra ekibini zirveye çıkaracaktı. Ancak Emirates Stadyumu’nda son düdük çaldığında büyük bir hayal kırıklığı vardı. İkinci yarıda Leon Bailey ve Ollie Watkins’in gollerine engel olamayan Arsenal sahadan 2-0 yenik ayrıldı. Aston Villa Teknik Direktörü Unai Emery bu sezon takımıyla ligde 19. galibiyetini elde etti. Emery, Birmingham takımının başında bir sezonda en çok galibiyet elde eden teknik direktör oldu. Ligde oynanan diğer mücadelede ise Fulham deplasmanda West Ham’ı 2-0 mağlup etti.

Serie A’da Ndicka paniği

Serie A’da oynanan Udinese-Roma maçı Fildişi Sahilli savunma oyuncusu Evan Ndicka’nın fenalaşarak yere yığılması üzerine tatil edildi. Udinese 23’te Roberto Pereyra’nın golüyle öne geçti. 64’te Romelu Lukaku ile eşitliği sağladı. 72. dakikada maç 1-1 berabere devam ederken Roma’nın 24 yaşındaki futbolcusu Ndicka kalbini tutarak topsuz alanda kendini yere bıraktı. Fildişi Sahilli futbolcu yapılan müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılırken hakem Luca Pairetto iki takımla yaptığı müzakerelerin ardından maçı tatil etti. Roma’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Evan Ndicka’nın saha içinde geçirdiği tıbbi müdahalenin ardından Udinese ile Roma arasındaki maç tatil edildi. Oyuncunun bilinci açık ve kontroller için hastaneye götürüldü” dendi.

Çalhanoğlu’nun golü Inter’e yetmedi.

İtalya Serie A’nın 32. haftasında lider Inter konuk ettiği Cagliari ile 2-2 berabere kaldı. Inter’in gollerini 12’de Marcus Thuram ve 74’te penaltıdan Hakan Çalhanoğlu attı. Konuk ekibin golleri ise 64’te Eldor Shomurodov ve 83’te Benito Viola’dan geldi. Şampiyonluğa koşan Inter puanını 83 yaptı. Cagliari ise 31 puanda kaldı.

Lig ikincisi Milan ise deplasmanda Sassuolo ile 3-3 berabere kaldı.Milan’da Rafael Leao, Luka Jovic ve Noah Okafor fileleri sarsarken, ev sahibi Andrea Pinamonti ve Armand Lauriente’nin iki golüyle puanı aldı. Ligde ikinci sıradaki Milan puanını 69’a, küme düşmeme mücadelesi veren Sassuolo 26’ya çıkardı. Günün diğer maçında ise Napoli sahasında Frosinone ile 2-2 berabere kaldı.

Fatih Terim yönetiminde Panathianakos tam gaz

Fatih Terim maç sonu gerginliği ayıran isim oldu.

Yunanistan Şampiyonluk Turu beşinci hafta maçında Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos, Lamia’yı konuk etti. Apostolos Nikolaidis Stadyumu’nda oynanan maçta Panathinaikos 14’te Vykintas Slinka’nın golüyle yenik duruma düştü. 18’de Adam Cerin, 60 ve 87’de Bernard Atina ekibine 3-1’lik skoru ve üç puanı getirdi. Maç sonrası, Lamia Teknik Direktörü Vokolos ve Panathinaikos forveti Ioannidis arasında yaşanan gerginliği Fatih Terim yatıştırdı. Türk teknik direktör maçla ilgili Terim şöyle konuştu: “Play-off’taki Olympiakos, AEK ve Aris galibiyetlerine anlam katabilmek için önemli bir maçtı. Kazanarak bunu başardığımız için çok mutluyum. Ancak unutmamız gereken bir şey var. PAOK’a kaybettiğimizde nasıl şampiyonluktan kopmadıysak hedefimizi kazanmış değiliz. Her maçı tek tek düşünüyoruz” dedi.

Tolgay Arslan’ın tarihi sezonu

Avustralya 1. Futbol Ligi’nde Tolgay Arslan’ın hat-trick yaptığı maçta Melbourne City, Perth Glory’yi 8-0 yendi. Ligin 25. haftasında Perth Glory’yi ağırlayan Melbourne City, Leonardo Natel’in 14, 29, Tolgay Arslan’ın 16, 26, 73, Kaelan Majekodunmi’nin kendi kalesine 19, Jamie Maclaren’in 60 ve Steven Ugarkovic’in 86. dakikada attığı gollerle sekiz farklı galibiyete ulaştı. Bu galibiyetle puanını 33 yapan Melbourne City, yedinci basamakta yer aldı. Perth Glory ise 22 puanla son sırada. Maçın oyuncusu seçilen Tolgay Arslan, kariyerinde A takım seviyesinde ilk kez gol krallığı listesine girdi. Melbourne Victory’den Bruno Fornaroli’nin 18 golle ilk sırada yer aldığı gol krallığı yarışında Tolgay Arslan 12 golle beşinci sırada yer alıyor. Tolgay Arslan yedi gol pasıyla asist krallığı listesinde ikinci sırada.

Sezon başında Serie A ekibi Udinese’den bedelsiz olarak Avustralya ekibine transfer olan 33 yaşındaki futbolcunun kulübüyle bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Almanya doğumlu Türk futbolcu Süper Lig’de Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giyerken siyah beyazlı formayla iki Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Bayer Leverkusen tarih yazdı: ŞampiyonBayer Leverkusen tarih yazdı: Şampiyon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.