Premier Lig’den Chelsea’ye inceleme

Premier Lig, ligin iddialı kulüplerinden Chelsea için Roman Abramovich döneminde yapılan bazı hamlelerle alakalı olarak finansal inceleme başlattı.

Spor 10 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Chelsea'nin başı geçmişi yüzünden derde girebilir.

24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi sonrası Rus milyarder Roman Abramovich, sahibi olduğu Chelsea’yi satışa çıkardı. Todd Boehly önderliğindeki ABD’li konsorsiyum, Chelsea’yi Haziran 2022’de satın aldı. O tarihten bu yana kulüp birçok futbolcuyla yollarını ayırıp yerlerine birçok transfer yaptı. Bu alışverişlerde harcanan ve kazanılan paralar futbol gündeminden düşmedi.

Bu süreçte yapılanlar Chelsea’nin başına şu ana dek ağrıtmadı. Abramovich döneminde yapılanlarınsa ileride can sıkabileceği aşikar. Zira UEFA 28 Temmuz’da açıkladığı kararla Chelsea’ye 2012-2019 yılları arasındaki harcamalarda “yetersiz finansal bilgi verme” sebebinden 10 milyon Euro ceza verdi. Şimdi de SkySports’un haberine göre Chelsea’nin başı Premier Lig yönetimiyle belada. Eğer Premier Lig yönetimi söz konusu süreçte Chelsea’nin mali şartlar açısından bir hatasına rastlarsa maddi cezadan öte puan silme cezasına dahi gidebilir.

Chelsea'nin başı sakatlık belasından kurtulmuyorChelsea’nin başı sakatlık belasından kurtulmuyor

Yeni sponsor yolda

Maddiyat ve Chelsea demişken Maviler yalnızca olumsuz haberler almıyor. Bu sezon giyeceği formayı göğüs reklamı olmaksızın tanıtan kulüp, bir markayla sponsorluk için anlaşmak üzere. Söylentiye göre Chelsea, sporcular, taraftarlar ve sektördeki herkes için spor teknolojilerini geliştirmeyi amaçlayan bir girişim olan Infinite Athlete’le forma göğüs sponsorluğu konusunda anlaşma sağladı. Bu anlaşmaya göre Londra ekibi senelik olarak 40 milyon sterlinden fazla para kazanacak.

United-Adidas birlikteliği 10 sene daha: 900 milyon sterlin değerinde anlaşma!United-Adidas birlikteliği 10 sene daha: 900 milyon sterlin değerinde anlaşma!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.