PSG taraftarı yıldızları yerin dibine sokuyor!

Fransız devi PSG, her gün ayrı şekilde sarsılmaya ve farklı bir sansasyonel olayla gündeme gelmeye devam ediyor. Taraftar hem Lionel Messi hem yönetime protestolarını sürdürürken, Neymar’ın evinin önünde toplanan bir kalabalık oyuncu aleyhine tezahürat yaptı.

Spor 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
PSG'de krizler bitmek bilmiyor.

Avrupa futbolunda son haftaların değişmez gündemi PSG. Takım, geçtiğimiz hafta sonu Lorient’e 3-1 mağlup olduktan sonra adeta çözülme yaşadı. Lionel Messi, maçta sonra ailesiyle Suudi Arabistan’a gitti. Söz konusu seyahat infial yarattı. Taraftarın tepkisi büyürken yönetim Messi’yi iki hafta kadro dışı bıraktı. Messi’nin durumunda bağımsız olarak bir grup taraftar pazartesi günü kulüp binası önünde protesto yaptı.

Çarşamba günü çıkan haberlerse Messi’nin Paris’te yolun sonuna geldiği haberlerini doğrular nitelikteydi. Fabrizio Romano, Messi’nin aynı zamanda menajeri olan babasının bundan bir ay önce PSG’yi bilgilendirdiği ve oyuncunun yeni bir proje için takımdan ayrılacağını belirttiğini yazdı.

Arabistan’dan dev teklif

Suudi Arabistan Ligi, Al-Nassr’ın Cristiano Ronaldo’yu transfer etmesiyle spor kamuoyunda göz önüne geldi. Al-Nassr, Ronaldo’ya yıllığı yaklaşık 200 milyon Euro maaş ödeyecek.

Söylentiye göre Al-Nassr’ın rakiplerinden Al-Hilal Messi’ye bu paranın iki katını önerdi. Arabistan Ligi ekibi, Messi’ye yıllığı 400 milyon Euro değerinde resmi teklifi iletti. Bu sırada Messi’nin adının anıldığı eski takımı Barcelona ise finansal fair-play düzenlemelerinin kendilerine müsaade etmesini bekliyor. As’ın iddiasına göre Katalan ekip Messi’ye yıllık 25 milyon Euro önermeye hazırlanıyor.

Taraftarın tepkisi büyüyor

PSG’de hafta başında yönetime tepki gösteren taraftarın hedefinde artık yıldız futbolcular var. Messi’yi yaptığı seyahatin ardından protesto eden taraftarlar, bir başka yıldız Neymar’ın da takımdan ayrılmasını istiyor. Le Parisien’de yayınlanan görüntülerde bir grup holigan, Brezilyalı yıldızın evinin önüne gitti ve protestolarda bulundu. Grup, Neymar aleyhine sloganlar atarken Messi’yle beraber Neymar’ın kulüpten gitmesine yönelik istekte bulundu.

Malum olayların ardından Neymar’ın sosyal medya üzerinden PSG aleyhine paylaşımları beğenmesi ve Messi’yle beraber Barcelona forması giydikleri döneme ait bir fotoğrafı beğenmesi olay oldu.

PSG’den kınama

Neymar’ın evinin önündeki protesto üzerine kulüpten açıklama geldi. PSG, yapılan açıklamada bu ve benzeri olayları kınadıklarını belirtti.

Para saadet getirmedi

PSG’de paranın hiçbir şekilde saadet getirmediği açık. Dünya futboluna iz bırakan iki isim Neymar ve Messi’nin hedefte olması da bunu doğruluyor. PSG ile benzer bütçelere sahip Real Madrid ve Manchester City gibi kulüpler, yerel ligin yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nde de yollarına devam ediyor. PSG,  iki yıldızın yaşadıklarının kulübün reytingini düşürmesi olası.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.