Quincy Promes’e uyuşturucu kaçakçılığından hapis cezası

Rus ekiplerinden Spartak Moskova'da forma giyen Hollandalı futbolcu Quincy Promes uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı için 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Quincy Promes, karara itaraz edecek.

Quincy Promes 2020 yılının ocak ayında Belçika’nın Antwerp limanında ele geçirilen 615 ve 713 kiloluk iki uyuşturucu sevkiyatıyla ilgili savcılık tarafından suçlanmıştı. Piyasa değerinin 75 milyon euro olduğu tahmin edilen uyuşturucunun kaçırılmasında 32 yaşındaki futbolcunun parmağı olduğu iddia edilmişti. Promes’e suç örgütü üyeliği suçlaması da yapıldı. Hollandalı milli oyuncu bu olaydan önce de bir aile yemeği sırasında kuzenini dizinden bıçaklamakla suçlandı. Promes beraat ederken 2023 mart ayında dava yeniden açıldı.

Rus ekiplerinden Spartak Moskova’da forma giyen Hollandalı futbolcu Quincy Promes hakkında açılan bu iki dava da sonuçlandı. Quincy Promes kokain kaçakçılığı sebebiyle altı yıl, kardeşine saldırdığı için ise 1.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Quincy Promes ise karara itiraz edecek. Promes’in kuzeni de suçlu bulundu ama onun aldığı ceza daha sonra açıklanacak.

32 yaşındaki oyuncu bu sezon Rusya’da çıktığı 32 maçta sekiz gol atarken sekiz asist yaptı. Hollanda Milli Takımı’yla da 50 maça çıkan sol kanat oyuncusu yedi kez fileleri salladı.

Promes’e şok suçlama: 1.360 kilo kokaini ülkeye soktu!Promes’e şok suçlama: 1.360 kilo kokaini ülkeye soktu!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.