Real Madrid iki kupasını kaybetmenin eşiğinde

Real Madrid'in eski oyuncusu Marcus Slaughter hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. 2014-15 sezonunda kadroda yerli oyuncu olmak için belgelerde tahrifat yapmakla suçlanan oyuncunun durumu Madrid'e iki kupa mal olabilir.

Spor 9 Ekim 2024
Real, 2015'teki olay nedeniyle iki kupasından olabilir.

Avrupa basketboluna 2010’lu yıllarda damga vuran uzunlardan biri de Marcus Slaughter’dı. Bugün 39 yaşında olan daha önce Türkiye’de de forma giyen Slaughter 2012 ve 2015 yılları arasında İspanya’nın iddialı ekibi Real Madrid’in formasını giydi. Bu yıllarda Real Madrid birçok başarıya uzanırken 2015’te adeta rüya gibi bir sezonu geride bıraktı.

Takım o sezon İspanya Ligi ve İspanya Kupası’nın yanı sıra EuroLeague’de de mutlu sona uzandı. Ancak Madrid söz konusu kupalarından ikisini kaybedebilir. İspanyol medyasında çıkan habere göre ABD’li Slaughter 2014-15 sezonu öncesinde yabancı statüsünde olmamak için belgede sahtecilik yaptı. Bu nedenle oyuncu hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Şayet oyuncu bu davada suçlu bulunursa Madrid 2014-15 sezonundaki lig ve kupa şampiyonluklarını kaybedecek. O sezon iki kulvarda da final oynayan ve Real Madrid’e rakip olan Barcelona söz konusu kupaların şampiyonu ilan edilecek.

2015’te bu yana soruşturulan bu belgede Slaughter’la beraber diğer emekli oyuncu Andy Panko’nun da adı geçiyor. Fuenlabrada forması giyen oyuncu da kıta dışı oyuncu kapsamına girmemek için Ekvator Ginesi pasaportu almak için başvuruda bulunmuştu. İspanya Basketbol Ligi ACB’deki kurala göre en fazla iki kıta dışı oyuncu oynatılabiliyor. Ekvator Gineliler Cotonou Anlaşması uyarınca Avrupa Birliği üyesi olarak kabul edildiklerinden o sezon Arjantinli Facundo Campazzo ve Meksikalı Gustavo Ayon Real kadrosundaki kıta dışı oyuncular olmuşlardı. Slaughter son olarak Yunanistan’ın AEK takımında forma giymişti.

Potada kayıp gün: Beşiktaş ve Galatasaray Avrupa'da yenildiPotada kayıp gün: Beşiktaş ve Galatasaray Avrupa’da yenildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.