Türkiye Kupası’nda zaferin rengi sarı lacivert

Konya'da oynanan Türkiye Kupası final maçında Anadolu Efes'i 80-67 mağlup eden Fenerbahçe mutlu sona ulaştı. Sarı-lacivertliler tarihinin sekizinci Türkiye Kupası'nı kazandı.

Spor 18 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe.

Basketbolda Türkiye Kupası finali Anadolu Efes-Fenerbahçe rekabetinin yeni perdesine sahne oldu. Daha önce bu kupanın finalinde beş kez karşılaşan iki takımdan Efes dört Fenerbahçe bir kez sahadan mutlu ayrılmıştı. Kupa tarihinin en başarılı ekibi Anadolu Efes 13. zaferi, daha önce yedi kez kupa kaldıran Fenerbahçe ise 8. zaferi için sahaya çıktı. Konya’daki maç saat 15.30’da başladı.

Maçın başında Shane Larkin etkili olurken ilk çeyreğin sonuna 16-15 önde girdi. Fenerbahçe pota altını etkili kullandığı son bölümde skor üstünlüğünü eline geçirdi ve 10 dakikayı 26-20 önde geçti. Kanarya ikinci çeyrekte de özellikle hücum ribauntlarında fazlasıyla etkili oldu. İki takımın da şut yüzdesinin düştüğü bölümde Johnathan Motley’nin etkili olduğu sarı-lacivertliler Larkin’in oyunda tuttuğu rakibine karşı devreyi 42-35 önde bitirdi.

Fenerbahçe'den uzun transferi: Marieme BadianeFenerbahçe’den uzun transferi: Marieme Badiane

Fenerbahçe ikinci yarıya da hücum ribauntlarını toplayarak başladı. Kanarya üç sayılık atışlarda da etkili oldu ve fark bir ara 18’e kadar yükseldi. Ancak Efes çeyrek sonunda toparlandı, ribauntlarda etkili olan lacivert-beyazlılar hızlı hücumlarla kolay basket imkanları yakaladı. Son 10 dakikaya girerken fark 14’e düştü, 63-49.

Son periyoda iyi başlayan Efes’te Will Clyburn’ün basket faulü, Shane Larkin’in üçlüğüyle fark sekiz sayıya kadar indi.  Bu başlangıç Sarunas Jasikevicius’a mola aldırdı. Mola dönüşü Fenerbahçe dış şutlardaki etkinliğini katlayarak sürdürdü. Scottie Wilbekin, Nigel Hayes gibi isimler yüzdelerini artırdı. Fark yeniden 17 sayıya kadar çıktı. Kalan bölümde Fenerbahçe rakibinin dönüşüne izin vermedi ve karşılaşmayı 80-67 kazandı. Bu sonuçla Fenerbahçe tarihinin 8. Türkiye Kupası zaferine uzandı.

Steph Sabrina'yı geçiyor, McClung ikinci kez uçuyor... İşte All-Star cumartesi gününde yaşananlarSteph Sabrina’yı geçiyor, McClung ikinci kez uçuyor… İşte All-Star cumartesi gününde yaşananlar

Fenerbahçe’de Nick Calathes 10 sayı, 11 ribaunt, yedi asistle etkili olurken Scottie Wilbekin 18 sayı altı asistle kupanın kazanılmasında faktör oldu. Johnathan Motley karşılaşmayı 15 sayıyla tamamladı. Efes’te Shane Larkin 17 sayı ve altı asist yaparken Elijah Bryant 15 sayı kaydetti, Will Clyburn 16 sayı attı. Finalin en değerli oyuncusu double double performansıyla öne çıkan Yunan gard Nick Calathes oldu. Fenerbahçe’nin Litvanyalı koçu Sarunas Jasikevicius Türkiye Kupası’nı hem oyuncu hem koç olarak kazanan ilk yabancı isim olarak tarihe geçti. Saras 2011’de Fenerbahçe forması giydiği dönemde de bu kupayı kaldırmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.