Real Madrid ikinci yarıda açıldı, son saniyede üç puana uzandı

LaLiga'nın şampiyonluk adayı Real Madrid ligin son sırasındaki Almeria'ya karşı 2-0 geri düştüğü mücadeleyi 90+9'da Dani Carvajal'ın golüyle 3-2 kazandı.

Spor 22 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Real Madrid son nefeste kazandı, Bernabeu yıkıldı.

Almeria ligin dibinde olmasına karşın zirvedeki Girona’da aldığı puanla geçen hafta gündem oldu. Aynı başarıyı Real Madrid gibi kağıt üstünde çok daha iyi kadrosu olan bir dünya devine karşı da tekrarlamak isteyen ekip sahadaki yerini aldı. Real için hedef şampiyonluk yolunda sürpriz bir tökezleme yaşamadan devam etmekti.

Maç Almeria’nın şok golüyle başladı. Largie Ramazani birinci dakikada Almeria’yı öne geçirdi. 43. dakikada Edgar Gonzalez sahne aldı ve devre 2-0 sona erdi. Real Madrid soyunma odasından normal olarak daha baskılı döndü. 57. dakikada Yapılan VAR incelemesinin ardından Real Madrid penaltı kazandı. Jude Bellingham penaltıda ağları havalandırdı ve skoru 2-1 yaptı. Bellingham ligde 14 gole ulaştı. Bu golün 12 dakika ardından bu kez Vinicius Jr sahne aldı. Bir kez daha yapılan VAR incelemesi yine Real lehine sonuçlandı ve durum 2-2 oldu. Kalan bölümde bir türlü aradığı gole ulaşamayan Madrid VAR incelemeleri nedeniyle fazlasıyla uzayan maçta 90+9’da muradına erdi. Sağ bek Dani Carvajal sahneye çıktı, takımına üç puanı kazandırdı.

Maç sonunda konu hakemdi

Bu galibiyetle Real puanını 51 yapıp zirveye çıktı. Almeria altı puanla son sırada. Karşılaşmadan sonra konuk takımın savunmacısı Marc Pubill “Sanırım birileri bugün Bernabeu’da kazanmamıza izin verilmediğine karar verdi ve öyle de oldu” yorumunu yaptı. Real Madrid teknik patronu Carlo Ancelotti ise “Hakemin kararları bugün doğruydu. Almería’nın tepkisini anlıyorum ama hepsi doğruydu” diye yorum yaptı.

Trabzon'da Zaha fırtınası esiyor... Galatasaray rüzgarı dolduruyorTrabzon’da Zaha fırtınası esiyor… Galatasaray rüzgarı dolduruyor

Barça sallandı yıkılmadı

Günün bir diğer maçında Barcelona, Real Betis deplasmanına çıktı. 21. dakikada Ferran Torres’le öne geçen Barça 48. dakikada Torres’le farkı 2 yaptı. Ancak Betis pes etmedi. Isco 56 ve 59’da şok iki golle maça denge getirdi. Ancak Barcelona duraklama dakikalarına kadar sabırla baskıyı sürdürüp galibiyete uzanmayı bildi. 90. dakikada Joao Felix sahne alırken Ferran Torres hat-trick’i 90+2’de tamamladı. Barça bu galibiyetle puanını 44’e yükseltti. Betis 31 puanla 9. sırada.

LaLiga’da günün diğer sonuçları:

Osasuna-Getafe 3-2

Girona-Sevilla 5-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.