Real Madrid, Partizan cehenneminden çıktı

Madrid'in sahasında tarihe geçen kavgayla utanç gecesi yaşatan iki takımın mücadelesinde Partizan kendi sahasında Real Madrid'e ikinci kez yenildi. 2-2'ye gelen serinin kazananı İspanya'da belli olacak.

Spor 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Real Madrid - Partizan serisinin kazananı 5. maçta belli olacak.

Euroleague tarihine utanç gecesi olarak geçen ve 21 oyuncunun diskalifiye olduğu Real Madrid- Partizan karılaşmasından sonra Sırp takımı seride 2-0 öne geçmişti. Kavganın getirdiği atmosfer ve binlerce Sırp taraftarın desteği altında herkes Zeljko Obradovic’in takımının Final Four’a kalacağını emin gibiydi. Salı gecesi Real Madrid kazandı. Buna karşın 4. maçta Partizan favori görülüyordu.

Belgrad'da ilk yumruğu Real Madrid attıBelgrad’da ilk yumruğu Real Madrid attı

Ancak Belgrad’da 8’i çocuk 9 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı havayı değiştirdi. Hayatını kaybedenler, Partizan-Real Madrid karşılaşması öncesinde alkışlarla anıldı. Partizan oyuncularının formalarının üzerinde ise olayın yaşandığı “Vladislav Ribnikar İlkokulu” yazısı yer aldı. Taraftar maçın içine girmekte zorlanınca Real Madrid, karşılaşmayı hep önde götürdü. Özellikle Partizan savunması Tavares’i durdurmakta aynı 3. maçta olduğu gibi zorlandı. Maçın son anlarında fark 2’ye düşmüşken Tavares’ın aldığı ribaunt ve basket faul Partizan’ın umutlarını yıktı. Kraşılaşma bittiğinde tabelara Madrid takımın 85-78’lik galibiyeti yazıyordu.

Maç sonu Fenerbahçe’yi de çalıştıran ve Euroleague kupasını kazandıran Zeljko Obradovic “1 ribaunt. Sadece 1 ribaunt belirledi her şeyi. Tavares’in basketi” diyordu. Bu aksiyonu ve kavgası bol seri 5. maça kaldı. Kendi evlerindeki maçlarını kaybeden Real Madrid ve Partizan’dan hangisinin son 4 takım arasına gireceği İspanya’da belli olacak.

Maccabi 4. maçta çok üstün bir oyun ortaya koydu.

Maccabi ezdi geçti, seri 5. maça kaldı

Euroleague’de diğer son 8 maçında Maccabi, Monaco’yu ezdi geçti. Sahadan 104-69 galip ayrılan İsrail takımı seride durumu 2-2’ye getirdi. Bu eşleşmede tur atlayacak takım Fransa’da 10 Mayıs’ta yapılacak karşılaşmayla belirlenecek. Şu ana kadar Barcelona’nın katılma hakkı kazandığı Avrupa Ligi Dörtlü Finali, 19-21 Mayıs’ta Litvanya’nın Kaunas şehrinde düzenlenecek.

Son saniyelerin adamı, yine yaptı yapacağını...Son saniyelerin adamı, yine yaptı yapacağını…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.