Spor 3 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Real Madrid’in zaferi son saniyede hakemin düdüğüne takıldı

La Liga'da Real Madrid, Valencia’ya konuk oldu. Milli futbolcular Arda Güler ve Cenk Özkacar’ın yedek kulübesinde başladığı karşılaşmaya son saniyede yaşanan hakem skandalı damga vurdu.

Real Madrid’in maçına Bellingham’ın gol attığı esnada maçı bitiren hakem damga vurdu.

La Liga’nın 27’nci haftasında lider Real Madrid, Valencia’ya konuk oldu. Milli futbolcular Arda Güler ve Cenk Özkacar’ın yedek kulübesinde başladığı karşılaşmayı Jesus Gil Manzano yönetti.

İlk 20 dakikalık diliminde oyunun tek hakimi olan Real Madrid girdiği pozisyonlardan yararlanamayıp öne geçme şansına erişemedi. Ev sahibi ekip baskıyı atlatmayı başardığı ilk anda fırsat yakaladı. 27’nci dakikada Hugo Duro’nun golüyle öne geçen Valencia tribünlerde ilk golün sevinci hala sürerken 30’da Roman Yaremchuk’la farkı ikiye çıkardı. İlk yarının son saniyesinde Vinicius’la golü bulan Real Madrid skoru 2-1’e getirip soyunma odasına en azından daha umutlu gitmeyi başardı. İkinci yarıda da hücum futbolunu sürdüren eflatun-beyazlılar 76’ncı dakikada yine Vinicius’un ayağından bulduğu golle skoru eşitledi. Real Madrid öne geçmek için tüm hatlarıyla yüklenirken 89’uncu dakikada Cenk Özkacar Valencia’nın savunma hamlesi olarak oyuna dahil oldu. Valencia’nın 90+1’de kazandığı penaltı iki dakika süren VAR incelemesinin ardından iptal edildi.

Karşılaşmanın son saniyesi ise inanılmaz anlara sahne oldu. Sağ kanattan Brahim Diaz içeri ortaladığı an hakem Jesus Gil Manzano mücadeleyi bitiren son düdüğü çaldı. Top havadayken gelen düdüğün yankısı hala sürerken Jude Bellingham kafayı vurup fileleri sarstı. Karşılaşmayı bitirdiğini söyleyen hakem Manzano golü geçerli saymadı. Real Madrid oyuncuları yoğun itirazla hakemi çember içine alırken o kargaşada itirazlarda bulunan Jude Bellingham kırmızı kart gördü.

Arda Güler’in süre almayıp 2-2 biten maç sonucu iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı. Real Madrid puanını 66’ya yükseltip liderliğini sürdürdü. Valencia ise 37 puana geldi. Karşılaşma sonu Vinicius Jr sosyal medya hesabı üzerinden olaya tepkisini pasif agresif bir yöntemle belirtti.

‘Eşi benzeri görülmemiş bir şey’

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti “Daha önce böyle bir şey başıma gelmemişti. Söylenecek pek bir şey yok. Eşi benzeri görülmemiş bir şey oldu. Bizim için hayal kırıklığıydı” dedi.

Eflatun-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan maç haberinde “Eşi benzeri görülmemiş bir hakem kararı Real Madrid’in Mestalla’da kazanmasını engelledi” başlığı kullanıldı. Real Madridli futbolcu Aurelien Tchouameni ise sosyal medya hesabından “Bu utanç verici” paylaşımı yaptı.

Marca ve AS, “skandal” başlığını attı

Mücadelede yaşanan bu olay İspanya’daki spor basınında da önemli yer tuttu.

Marca gazetesi, “Mestalla’da skandal” manşetini atarken “Manzano’nun benzeri görülmemiş bir hata” yaptığı savunuldu. “Şampiyonluk skandalı” başlığını kullanan AS gazetesi, Girona ve Barcelona ile liderlik mücadelesi veren Real Madrid’in kritik bir puan kaybı yaşadığına vurgu yaptı. El Mundo Deportivo ise “Lig şampiyonluğunun önü açık. Barça için altın şans” başlığını attı ve Barcelona’nın bugün kazanması durumunda Real Madrid ile arasındaki puan farkını 6’ya indireceğine dikkat çekti.

 

La Liga’da aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı…

Sevilla – Real Sociedad, 3-2

Rayo Vallecano – Cadiz, 1-1

Getafe – Las Palmas, 3-3

Bodrum'da ortalık karıştı: Uğur Demirok hastanelik oldu, Arda Turan çıldırdıBodrum’da ortalık karıştı: Uğur Demirok hastanelik oldu, Arda Turan çıldırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.