Belgrad’da ilk yumruğu Real Madrid attı

İspanya'da çıkan kavga nedeniyle utanç gecesi yaşatan Real Madrid ile Partizan bu kez Belgrad'da karşılaştı. Tavares'in yıldızlaştığı maçı Madrid kazandı ve seriyi 2-1'e getirdi. Monaco, deplasmanda Maccabi Tel Aviv'i devirerek saha avantajını geri aldı.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Goss belirleyici oldu, Real seriye tutundu.

EuroLeague çeyrek final serilerinde heyecan sürdü. Real Madrid, ikinci maçın sonundaki büyük kavganın ardından Belgrad deplasmanına çıktı. Yoğun güvenlik tedbirleri altında oynanan maça iyi başlayan ve farkı yakalayan taraf Partizan oldu. Seride 2-0 üstünlüğü bulunan ev sahibi ekip, seyircisinin de desteğiyle fırtına gibi girdiği çeyreği 32-19 önde kapadı. Walter Tavares’in yeniden sahalara döndüğü maçta Real, ikinci çeyreğin ilk kısmında itibaren savunmada vidaları sıktı ve ilk yarı sonuna kadar farkı 3’e düşürdü. Devre 48-45 sona erdi. Real, ikinci yarıda kaldığı yerden devam etti. Nigel Williams-Goss’un etkili olduğu çeyreği Real, 66-63 önde kapadı.

Johnathan Motley’den milli takım sinyaliJohnathan Motley’den milli takım sinyali

Son çeyrek tam bir play-off sertliğiyle geçti ve hücumlar iyice tıkandı. Maçın son 45 saniyesine 77-77 girildi. Nigel Williams-Goss, 24 saniye kala bulduğu üç sayılık basketle adeta maça imzasını attı. Daha sonra James Nunnally skoru eşitleme adına yaptığı atıştan yararlanamadı. Maç 82-80 Real üstünlüğüyle noktalandı. Williams-Goss, serinin 2-1’ geldiği maçı 22 sayı ve kritik anda attığı üçlükle tamamladı. Partizan’da etkili uzun Matthias Lessort’un cezası nedeniyle oynamadığı maçta Walter Tavares 26 sayı ve 11 ribauntla double double yaptı. Öte yandan Mario Hezonja da 12 sayı ve 14 ribauntla double double yapan bir diğer isim oldu. Partizan’da Zach Leday 15, James Nunnally 13 sayı attı ancak bu performanslar galibiyete yetmedi. Seride dördüncü maç 4 Mayıs saat 21.30’da oynanacak.

Monaco kısalarıyla sonuca gitti

Maccabi Tel-Aviv ve Monaco, İsrail’de serideki eşitliği bozmak için karşılaştı. Maça fırtına gibi giren Mike James, Monaco’nun 41-32 önde kapadığı devrede 18 sayıyla yıldızlaştı. İkinci yarıda takımın Jordan Lloyd gibi diğer yıldızlarından katkı alan Fransız ekip, maçı 83-78 kazandı ve seride 2-1 öne geçti. Mike James maçı 21 sayıyla tamamladı, Lloyd 15 sayı attı. Maccabi’de Bonzie Colson’ın 17, Wade Baldwin’in 16 sayısı yetmedi.

Monaco, kısalarıyla sonuca gitti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.