Richarlison eski evinde Everton’u üzdü, son dakika golü teselli oldu

Everton, konuk ettiği Tottenham karşısında eski futbolcusu Richarlison'un dublesine engel olamadı. Brezilyalı futbolcu gollere sevinmezken ev sahibi son dakikada 2-2'yi yakaladı ve puanı kaptı.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Premier Lig’de 23’üncü hafta Everton – Tottenham maçıyla başladı. Goodison Park’ta oynanan mücadeleye ev sahibi Everton kümede kalma yolunda puan almak için, Tottenham ise zirve yarışında yara almamak için çıktı. Ligdeki son galibiyetinin üzerinden yaklaşık iki ay geçen Everton bu maça da kötü başladı. 2022 yazında 58 milyon Euro karşılığında Tottenham’a gönderdiği Richarlison’un dördüncü dakikada bulduğu gol ev sahibi ekibi maça 1-0 yenik başlattı. 

Yenik duruma düştükten sonra üzerindeki şoku çabuk atlatana maviler, oyunun üstünlüğünü ele aldı. 30’uncu dakikada Carvert-Lewin’in kafa vuruşunda top Harrison’a da çarparak ağlarla buluştu. Bu golle Everton skoru 1-1’e getirdi. 

Richarlison duble yaptı, gollere sevinmedi

Eşitlik sonrası sahneye bir kez daha son dönemin formda yıldızı Richarlison çıktı. James Maddison’ın pasında ceza sahası dışından gelişine muhteşem bir plaseyle topa vuran Brezilyalı takımını tekrar öne geçirdi. Bu golle Richarlison son sekiz Lig maçındaki dokuzuncu golünü kaydetti. Richarlison’un eski takımına attığı goller sonrası sevinmedi. İlk yarının kalanında gol sesi çıkmayınca takımlar 2-1’le soyunma odasına gitti.

Everton’a puan 90+4’te geldi

İkinci yarıda iki takım da karşılıklı pozisyonlar yakalasa da gol atma başarısına erişemediler. Oynanmayan sürenin yedi dakika olarak belirtildiği maçın 94’üncü dakikasında Everton’ın eline altın bir fırsat geçti. Garner’ın kullandığı serbest vuruşta seken topta fırsatçılığını konuşturan Brantwhite topu yakın mesafeden filelere gönderip fırsattan yararlandı. Nefes kesen maçın kalan süresinde başka gol olmadı ve Everton’la Tottenham 2-2 berabere kaldı. 

 Bu sonuçla maviler son üç Premier Lig maçından da beraberlikle ayrılmış oldu. Deplasmanda çok önemli iki puan bırakan Tottenham’sa ligi ilk dörtte bitirip Şampiyonlar Ligi bileti alma yolunda önemli bir yara aldı. 

Premier Lig’de aynı gün oynana diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Newcastle United – Luton Town, 4-4

Brighton – Crystal Palace, 4-1

Burnley – Fulham, 2-2

Sheffield United – Aston Villa, 0-5

Ali Koç müjdeyi verdi: Melissa Vargas resmen Fenerbahçe'deAli Koç müjdeyi verdi: Melissa Vargas resmen Fenerbahçe’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.