Rıdvan Dilmen’den TFF’ye gönderme: ‘1959 öncesini sayma’

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu ve günümüzün futbol yorumcularından Rıdvan Dilmen, yorum yaptığı programda moderatör Murat Kosova'nın 1954 senesinde örnek vermesi üzerine "O zamanlar futbol yoktu Türkiye'de, 59'dan önce sayılmıyor ya. O yüzden onu sayma.." dedi.

Spor 20 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Rıdvan Dilmen'den 1959 göndermesi.

Türk futbolunda tartışılan bir dolu konu var. Bu konulardan biri de son dönemde gündemin gerisinde kalmış olsa da 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması. Fenerbahçe yaklaşık iki sene önce 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması konusunda federasyona başvuruda bulunmuştu. TFF son olarak bu konuda bir komisyon kurulmasına karar vermişti. Söz konusu karara özellikle Galatasaray cephesinden büyük itiraz gelmişti. Futbol kamuoyu konu hakkında ikiye bölündü. Yeni sezon formalarını ilk aşamada 5 yıldızlı üreten ve maçlara bu formalarla çıkacağını açıklayan Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç, komisyon kurulma kararının alınmasının ardından “Baskı oluşturmamak adına maçlara yıldızsız formalarla çıkmaya devam edecğiz” diyerek kulübün kararı değiştirdiğini duyurdu.

İstikrarlı galibiyetlerin arkasındaki istikrarsızlık: Fenerbahçe savunmasıİstikrarlı galibiyetlerin arkasındaki istikrarsızlık: Fenerbahçe savunması

Yeni sezonun iyiden iyiye başlaması, öncesinde transfer gündeminin yoğunluğu derken konu biraz gündemin dışına çıktı. Ancak son olarak 80’lerin sonu 90’ların başında Fenerbahçe formasını terleten Şeytan lakaplı efsane futbolcu ve Türk televizyonlarının dedikleri merakla dinlenen yorumcusu Rıdvan Dilmen’in sözleri gündeme geldi. Dilmen, TV 8.5 ekranlarında yayınlanan futbol programında moderatör Murat Kosova’nın geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Burhan Sargın’ı andığı sırada araya girdi. Kosova, 1954 Dünya Kupası’nda Canavar lakaplı Sargın’ın Kore maçında hat-trick yaptığını hatırlatırken Dilmen “O zamanlar futbol yoktu Türkiye’de, 59’dan önce sayılmıyor ya. O yüzden onu sayma..” dedi. Dilmen’in bu sözleri sosyal medyada gündem oldu. Bilhassa Fenerbahçe taraftar sayfaları konuyu yeniden gündeme taşıdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.