Riyad Mahrez: Bu fırsat bir daha gelmezdi

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde Manchester City’den El Ahli’ye transfer olan Riyad Mahrez, neden Suudi Arabistan tercihini yaptığını anlattı.

Spor 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Mahrez Suudi Arabistan'a gidiş nedenini anlattı.

Riyad Mahrez, Leicester City’nin peri masalı şampiyonluğunun mimarlarından biriydi. Cezayirli o büyülü sezonun ardından Manchester City’nin yolunu tuttu ve son olarak treble sezonu başta olmak üzere birçok başarılı anda pay sahibi oldu.

Mahrez, geçtiğimiz yaz astronomik maaş teklifleriyle yıldızların kapısını çalan Suudi Arabistan Ligi trenine atlayanlardan biriydi. Oyuncu, 35 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Arabistan’ın yolunu tuttu. El Ahli’ye transfer olan Mahrez ayrılık kararını “Manchester City’deki sözleşmemin bitmesine iki yıl vardı, kalabilirdim. Ayrılmak istedim ve bu benim kararımdı. Suudi Arabistan fırsatının bir daha gelmeyeceğini hissettim. Belki de ayrılmak için doğru zamandı. Manchester City’de 5 yıl geçirdim ve her şeyi kazandım. Dürüst olmak gerekirse, içimde yarım kalmışlığa dair bir his kaldı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi yarı final ve final maçlarında oynamadım. Önceki sezonlarda her zaman ilk 11’deydim ve takımım üzerinde büyük bir etkim vardı. Geçen sezonun kötü geçtiğini söyleyemem ama eksik bir şeyler vardı.” sözleriyle açıkladı.

TFF Süper Kupa formatını değiştiriyor: Dört takım, Suudi Arabistan...TFF Süper Kupa formatını değiştiriyor: Dört takım, Suudi Arabistan…

Hem sportif direktör Txiki Begiristein hem de Pep Guardiola’nın kalmasını istediğini belirten Mahrez, Suudi Arabistan’daki futbol hakkında “Suudi Ligi’nin seviyesi fena değil. Daha da iyiye gitmeye devam edecek. Ben de yeni yeni adapte oluyorum. En iyi oyuncuları almak için her yolu deniyorlar. Gerçekten kalite var ve bence bu sadece başlangıç. Henüz Avrupa ile kıyaslanıp kıyaslanmayacağını bilmiyorum. Ancak bu gidişle yakın gelecekte dünyanın en iyi beş altı liginden biri olacak.” dedi. Mahrez Arabistan’da yeni takımıyla 14 maça çıktı ve bu maçlarda 6 gol atıp 7 asist yaptı.

Avustralya çekildi, 2034 Dünya Kupası Suudi Arabistan'daAvustralya çekildi, 2034 Dünya Kupası Suudi Arabistan’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.