Rıza Çalımbay 18 yıl sonra Beşiktaş’ın başında! Rakip Başakşehir

Ligde ve Avrupa'da kötü günler geçiren Beşiktaş Burak Yılmaz'ın ayrılığı ve Rıza Çalımbay'ın teknik direktörlüğe gelmesinin ardından Başakşehir'le kendi sahasında karşılaşacak.

Spor 12 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Beşiktaş, ligin 12. haftasında Başakşehir’i konuk edecek. Tüpraş Stadı’nda pazar günü saat 16.00’da başlayacak mücadelede hakem Arda Kardeşler düdük çalacak. Kardeşler’in yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Osman Gökhan Bilir üstlenecek. Mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı olarak verilecek.

Ligde ve Avrupa’da aldığı üst üste kötü sonuçlarla hedeflerinden teker teker uzaklaşan Beşiktaş, geride kalan 11 haftada altı galibiyet, bir beraberlik ve dört yenilgi aldı. Siyah-beyazlılar 19 puan topladı.
Teknik sorumlu Burak Yılmaz’ın görevden ayrılmasının ardından Beşiktaş’ın başına teknik direktör olarak geçen Rıza Çalımbay, Tüpraş Stadı’nda ilk kez taraftarlarıyla buluşacak. Siyah-beyazlı kulübün simge isimlerinden Çalımbay, 18 yıl sonra Beşiktaş’ın teknik patronu olarak sahaya çıkacak.

'Atom karınca' Rıza Çalımbay teşhisi de hedefi de koydu‘Atom karınca’ Rıza Çalımbay teşhisi de hedefi de koydu

Beşiktaş’ta altı eksik

Beşiktaş, Başakşehir maçında sakatlıkları süren beş oyuncusundan yoksun çıkacak.
Uzun süredir tedavileri devam eden Rachid Ghezzal, Omar Colley ve Arthur Masuaku’nun yanı sıra sakatlıkları açıklanan Cenk Tosun ile Vincent Aboubakar karşılaşmada forma giyemeyecek. Milot Rachica’da Kosava ile İsrail arasındaki milli maç kadrosuna çağrıldığı için maçta oynayamayacak. Beşiktaş’ta Ante Rebic, Başakşehir maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Beşiktaş eksildikçe eksiliyorBeşiktaş eksildikçe eksiliyor

Kötü günler geçiren Başakşehir ise dokuz puanla son sıralarda bulunuyor. Çağday Atan yönetimindeki İstanbul ekibinde Patryk Szysz, Efe Arda Koyuncu, Muhammet Şengezer, Ömer Ali Şahiner ve Edgar Ie sakatlıkları nedeniyle Beşiktaş karşısında olmayacak. Deniz Türüç de kart sınırında bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.