Rıza Çalımbay Samet Aybaba’nın telefonunu açmadı

Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olduğu maçın ardından açıklamalarda bulunan Feyyaz Uçar, Rıza Çalımbay'ın ayrılık süreci hakkında da konuştu.

Spor 6 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ta futbol şube sorumlusu Uçar'dan teknik direktör ve Rıza Çalımbay açıklaması.

Beşiktaş, son olarak Kasımpaşa karşısında 3-1 mağlup oldu. Siyah-beyazlı ekip böylelikle son 3 iç saha maçından da aynı skorla mağlup ayrıldı. Yeni yönetimin teknik direktör tercihinin kim olacağı hala belirsizliğini korurken alınan olumsuz sonuçlar Kara Kartal’ın üçüncülük yarışında elini zayıflatıyor.

Maçın ardından Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, açıklamalarda bulundu. Uçar “İstemediğimiz bir sonuçla seyircimizin önünde mağlup olduk. Sorunlarımız var. Biraz zamana ihtiyacımız var. Hoca konusu çözülecek, çalışmalarımız devam ediyor. İmza atılmadan isim vermek istemiyorum. Ama emin olun çok çabuk zamanda yeni hocamız göreve başlayacaktır. Transferle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor ama şöyle bir problemimiz var, elimizde 14 yabancı oyuncumuz var, bu oyunculardan bazılarıyla vedalaşıp transfer yapmalıyız. Bunu da çözeceğiz. Biz bu göreve gelirken zorlukları biliyorduk ve şu anda zorluklarla baş ediyoruz. Beşiktaş her zaman sorunların üstesinden gelir, biz de bu günleri aşacağız. Öncelikle teknik, taktik, kariyer ve başarı olarak Beşiktaş’a layık bir hoca getirip arkasında duracağız. Oyuncularımıza sahip çıkacağız. Elinden geleni yapmaya çalışan arkadaşlarımız var. Sonra kenetlenip bu sıkıntıyı aşacağız.” diye konuştu.

Beşiktaş hâlâ evde yok... Aynı skor aynı hüzünBeşiktaş hâlâ evde yok… Aynı skor aynı hüzün

Bu konuda sona yaklaştıklarını anlatan Uçar, Rizespor maçına yeni hocayı yetiştirmeye çalıştıklarını açıkladı. Kasımpaşa’yı tebrik eden Uçar, transfer döneminde gelecek hocanın onayladığı isimleri kadroya katacaklarını söyledi. Uçar, “Oyuncuların kadro dışı durumunda gösterdikleri performansları, oyuncularla olan ilişkilerini, Beşiktaş formasıyla yapabileceklerini değerlendirdik. Ghezzal o grubun içinde idmanlardaki özverisiyle öne çıktı. Tabii ki UEFA’nın futbolcuları korumaya yönelik kurallarına uyduk. O grup içinde Ghezzal daha iyi niyetli, istekli, arzulu göründü. Her futbolcunun hakkı vardır. Ghezzal’a da bir şans vermek istedik. Başka bir davranış görürsek yine aynı şeyler olabilir. Biz elimizdeki 14 yabancıdan bazılarıyla vedalaşmak zorundayız ki transfer yapabilelim. Bu da söylediğiniz şeyi zorunlu kılıyor.” dedi.

Uçar, Rıza Çalımbay’la ayrılık sonrası görüşüp görüşmedikleri sorusuna “Rıza Çalımbay’ı Samet Ağabey birkaç kez aradı. Ne yazık ki Rıza Çalımbay telefonu açmadı.” diyerek yanıt verdi. Uçar, futbol oynadığı dönemde de takım arkadaşı olan Rıza Çalımbay’ın ayrılışı ardından oyunculuk dönemlerindeki takımla ilgili “Bizim zamanımızdaki takım, kolej takımıydı. O havayı yakalamak için bu işe soyunduk. Tekrar o havayı yakalamak ve kolej takımından daha iyi üniversiteli takım olmak istiyoruz.” dedi.

Beşiktaş genç yıldızıyla dört sene dahaBeşiktaş genç yıldızıyla dört sene daha

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.