Rıza Çalımbay’dan Fenerbahçe talimatı: Kazanmak şart

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe derbisi için konuştu: Yukarıyı yakalamak istiyorsak maçı kesinlikle kazanmamız lazım. Rosier de Masuaku da antrenmana çıkmıyor, Bailly ve Ghezzal'a bakıyoruz.

Spor 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Beşiktaş hazırlıklarını sürdürürken Rıza Çalımbay, sakat futbolcuların durumu hakkında bilgi verdi.

Süper Lig’in 15’inci haftasında Fenerbahçe’yi konuk edecek Beşiktaş, maçın hazırlıklarına yaptığı antrenmanla devam etti. Antrenman öncesinde teknik direktör Rıza Çalımbay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çalımbay’ın açıklamaları özetle şöyle…

Feyyaz Uçan ve Samet Aybaba’nın gelmesinden memnun oldum: Yönetimden Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba ile yeniden bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içinde çok güzel şeyler yapacağız. Bu yıllardan beri Beşiktaş’ta görülmeyen bir şey. Çok güzel bir şey. Biz bir araya gelince güldük. Geldiklerinden dolayı çok mutlu oldum. Hep beraber, burada en iyisini yapmaya çalışacağız.

Beşiktaş basketbolunda hareketli gün: Önce Güneş sonra AllmanBeşiktaş basketbolunda hareketli gün: Önce Güneş sonra Allman

Sakatların durumu: Sakat oyuncularla ilgili kararı doktor arkadaşımız verecek. Şu anda Rosier de Masuaku da antrenmana çıkmıyor. Şu an belli değil. Doktorlarla konuştuktan sonra daha net şekilde öğreniriz. Tayyip Talha çalışıyor, henüz tam hazır değil. Bailly ve Ghezzal’a bakıyoruz şu anda. Antrenmana çıkalı iki gün oldu. Maç gününe kadar karar vereceğiz.

Kesinlikle kazanmamız gerek: Durumumuz iyi, hiçbir sorunumuz yok. Tek hedefimiz maçı bekliyoruz. Bizim için, taraftar için, camia için önemli bir maça çıkacağız. Biz bunun farkındayız, oyuncularımız da farkında. Buradaki farkındalığımızı da sahaya dökmemiz gerekiyor. Mutlaka kazanmamız gerekiyor. Başka hiçbir düşüncemiz yok kafamızda. Eğer yukarıyı yakalamak istiyorsak maçı kesinlikle kazanmamız lazım. Ben başta taraftarımıza çok güveniyorum. Onların çok büyük desteği olacak onu biliyorum. Her zaman da oldu. Futbolcularıma da sonuna kadar güveniyorum. Sakatmış, oymuş, buymuş hiçbiri mazeret değil. Bu maç bizim kritik ve dönüm maçı. Onun için bu maçı mutlaka kazanmamız lazım.

Beşiktaş'tan geleceğe yatırımBeşiktaş’tan geleceğe yatırım

Antrenmanı kapatmaktan yana değilim: (Taraftara açık antrenman yapma talebi gelirse ne yaparsanız? sorusu üzerine) Ben kapatmaktan yana değilim. Feyyaz geldi konuştuk. Antrenmanı da açtık. Biz her şeye açığız. Bu belli bir yere kadar olur. Her zaman olmaz. Zaten bu işler artık Feyyaz’ın üstünde. Feyyaz’ın da iyi bir şekilde yapacağına inanıyorum. O da sizlerin içinden gelen birisi. Hem de bizim içimizden gelen birisi. İki tarafı da çok iyi anlar. Onun için çok güzel şeyler yapacağız. Basın olmazsa hiçbir şey olmaz. Basının da olması gerekiyor. Herkesin de bir işi var. İşini yapması için güzel şeyler sağlamamız gerekiyor. Biz basın için elimizden gelen ne varsa, güzel neler yapabilirsek yapacağız.

Başkan Hasat Arat ile cuma günü biraraya geleceğiz: Başkan Hasan ARat cuma günü buraya gelecek. Görüşeceğiz ve takımla tanışacağız. Yurt dışındaymış, geldiği zaman görüşeceğiz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.