Rizespor ikincilik için pole pozisyona geçti

TFF 1. Lig'de ilk iki mücadelesi yapan Rizespor deplasmanda Boluspor'u yenerek büyük avantaj sağladı. Sakaryaspor Bandırma deplasmanında kaybederken ligin dibindeki önemli maçta Gençlerbirliği, Altay ile 0-0 berabere kaldı.

Spor 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Rizespor, Bolu deplasmanında son derece önemli bir 3 puan aldı.

Spor Toto 1. Lig’de 33. haftasında Süper Lig’e doğrudan çıkmayı hedefleyen Rizespor zorlu Boluspor deplasmanındaydı. Bolu Atatürk Stadı’nda maça Rizespor adeta golle başladı. 2. dakikada Bolasie takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının sonunda da sahneye Amilton çıktı. Filelere gönderdiği topla skoru 2-0’a taşıdı. 53. dakikada Rizespor ‘da Halil İbrahim Pehlivan kırmızı kart gördü. Bu dakikadan sonra kapanan Karedeniz temsilcisi Boluspor’a gol imkanı vermedi. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Rizespor, puanını 60’a çıkardı ve direkt olarak Süper Lig’e çıkmadaki rakipleri Eyüpspor ve Pendikspor’un 3 puan önünde 2. sırada yer aldı. 47 puanda kalan Boluspor ise play-off iddiasından uzaklaştı.

Arda Turan'ın teknik direktörlük siftahı Göz'e geldi!Arda Turan’ın teknik direktörlük siftahı Göz’e geldi!

Bandırmaspor, Sakaryaspor’un ilk iki umuduna darbe vurdu

Play-off’a kalma mücadelesi veren Bandırmaspor, konuk ettiği Sakaryaspor’u son dakikaları çılgınca geçen maçta 3-2 yendi. Bandırmaspor, 27’de Saponjic ve 36’da Sergen’in golleriyle 2-0 üstünlüğü yakaladı. 62’de Donkor ve 90+1’de Ümit Kurt Sakaryaspor’a beraberliği getirdi. 90+2’de Tetteh’in ağlara gönderdiği top ev sahibine 3 puan getirdi. Bu sonuçla ilk yarışında büyük darbe alan Sakaryaspor 55 puanda kaldı ve 5. sıraya düştü. Bandırmaspor ise 50 puanla 9. sırada.

Denizlispor TFF 1. Lig'e veda ettiDenizlispor TFF 1. Lig’e veda etti

Gençlerbirliği ve Altay yenişemedi

Küme düşmeme mücadelesi yapan iki takım Gençlerbirliği ve Altay Ankara’da karşı karşıya geldi. İki takım maç boyu girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve maç 0-0 sona erdi. Altay puanını 32’ye çıkarırken 28 puanda bulunan Gençlerbirliği küme düşme bölgesinde bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.