Rizespor, Süper Lig için gün sayıyor! TFF 1. Lig yanıyor

TFF 1. Lig'de son üç haftada maçlar aynı gün aynı saatte oynandı. Rakiplerinin kaybettiği haftada kazanan Rizespor Süper Lig'e çok yaklaştı. Gerek play-off gerekse küme düşme bölgesi alev alev.. İşte görünüm...

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Rizespor, Tuzlaspor'u devirerek Süper lig'e çıkma yolunda dev bir adım attı.

Samsunspor’un şampiyonluğunu ilan ettiği 1. Lig’de Rizespor kendi sahasında Tuzlaspor’u 4-2 yenerek Süper Lig’e çıkacak 2. takım olmak için büyük avantaj sağladı. Altındaki takımlardan sadece Pendikspor’un Rizespor’u yakalama şansı bulunuyor. Bunun için 66 puanlı Rizespor’un iki maçını kaybedip Pendikspor’un kazanması gerekiyor. Rizespor, Tuzlaspor’u 4-2 yenerken gollerden ikisini geçen hafta iki penaltı kaçıran Bolasie attı. Diğer 2 gol ise Benhur’dan geldi. Tuzlaspor’da Iseka’nın dublesi puana yetmedi. Maçın ardından stadyumda büyük sevinç yaşandı.

Yeni kupayı ilk kaldıran takım SamsunsporYeni kupayı ilk kaldıran takım Samsunspor

Play-off yarışında Sakaryaspor’dan kritik galibiyet

Play-off yarışı veren takımlardan Sakaryaspor, Pendikspor’u 3-2 mağlup ederek çok kritik bir galibiyet aldı. Diğer rakiplerinden bir maç fazlası bulunan Tatangalar, 62 puanla 3. sıraya çıktı. 61 puanlı Pendikspor ise 4. sırada. Sakaryaspor’a 3 puan getiren golleri 20’de Burak Süleyman, 23’te kendi kalesine Mesut Özdemir ve 45’te Hakan Yavuz attı. 73 ve 84’te Oltan Karakullukçu’nun golleri Pendikspor’a yetmedi.

Göztepe, golden sonra büyük sevinç yaşadı.

Göztepe puanı son saniyede kurtardı

Haftayı bay geçen Eyüpspor 5. sıradaki yerini korurken, play-off yarışındaki Göztepe, Manisa deplasmanında bir puanı 90+7’de Loue’nin ayağından bulduğu golle kurtardı. Puanını 60’a çıkaran sarı kırmızılar averajla aynı puandaki Bodrumspor’un arkasında 7. sırada bulunuyor. 60. dakikada Ayberk ile öne geçen Manisa FK ise play-off yarışında büyük şansı tepmiş oldu. 8. sıradaki Manisa takımının 56 puanı buluyor.

Fenerbahçe gelecek sezon formada 5 yıldız olacak! Logo değiştiFenerbahçe gelecek sezon formada 5 yıldız olacak! Logo değişti

Bodrumspor, Altınordu’yu ateşe attı

Hem play-off hem küme düşme bölgesini yakından ilgilendiren maçta Bodrumspor, kendi sahasında Altınordu’yu 79. dakikada penaltıdan Kenan Özer’in attığı golle mağlup etti. Bu sonuçla Bodrumspor 60 puanla 6. sıraya çıktı. Altınordu ise bu yenilgiyle 34 puanda kaldı ve küme düşme bölgesinde Erzurumspor’un 1 puan önünde bulunuyor.

Haftanın maçı Gençlerbirliği’nin

Küme düşmeme mücadelesinde en kritik karşılaşma Erzurumspor ile Gençlerbirliği arasında oynandı. Ankara ekibi 45+3’te Buğra Çağıran’ın penaltıdan filelere gönderdiği topla maçtan 1-0 galip ayrıldı. Al karalar, haftalar sonra küme düşme bölgesinden çıkarak 34 puana ulaştı. 61’de Estrela’nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Erzurumspor ise 33 puanla tehlike hattına indi.

Altay, kümede kalmayı garantiledikten sonra büyük sevinç yaşadı.

Altay kümede kalmayı garantiledi

Altınordu ve Erzurumspor’un maçlarını kaybetmesi alt taraftaki durumu netleştirdi. Son iki haftada Denizlispor’dan sonra Gençlerbirliği, Altınordu ya da Erzurumspor’dan biri küme düşecek. Altay, 2. Lig’e gitmesi kesinleşen Denizlispor’u 3-0 yenerek kümede kalmayı garantiledi. Altay’ın golleri 7’de Ceyhun Gülselam, 59’da Paixao ve 90’da Eren Erdoğan’dan geldi. Denizlispor için lig bu karşılaşmayla sona erdi. Yeşil siyahlılar, son 2 haftada ligdeki hakları dondurulan Adanaspor ve Yeni Malatyaspor’la karşılayacaktı.

Günün diğer maçında Bandırmaspor, Boluspor’u 2-1 mağlup etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.