Rodri: Senede 60 maç oynanmaz!

Manchester City'nin İspanyol orta sahası Rodri, maç temposundan şikayetçi. Rodri bu şikayetini kulüple ve menajer Pep Guardiola'yla da konuşmuş.

Spor 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Rodri, yoğun fikstürden dolayı fazlasıyla şikayetçi.

Modern futbolun ve hatta modern spor organizasyonlarının en büyük problemlerinden bir tanesi yoğun maç takvimi. Sporcular sürekli zorlu mücadelelere çıkmaktan ve bu zorlu mücadelelerin bir o kadar zorlu hazırlık sürecinde kendilerinden ödün vermekten bıkmış durumdalar. Yalnızca futbol için değil bu durum basketbol için de geçerli. Aynı yıl içinde hem kulüp, hem Milletler Ligi hem de milli takım kıta turnuvalarının yer aldığı voleybolda da durum pek farklı değil. Özellikle takımlarının vazgeçilmezi konumunda bulunan bazı sporcuların hem fiziksel hem de mental anlamda mağdur olduklarını görmek mümkün. Bu sporculardan sonuncusu geçen sezonu Premier Lig, FA Cup ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarıyla kapatan Manchester City’nin vazgeçilmez orta sahası Rodri oldu.

Londra’nın mavisine yeni kaptanLondra’nın mavisine yeni kaptan

Rodri, “Kaç maç oynadığımı dahi hatırlamıyorum. Fakat bunun sağlıklı olmadığı konusunda kulüp ve menajerle görüştüm. Bir sezonluğuna böyle bir şey olabilir ancak iki üç sezon üst üste olduğu zaman takımın da zararına olur çünkü fiziksel olarak yıpranırım. Dikkatli olmam lazım. Hep böyle devam edemeyeceğini konuştuk” dedi. Rodri’nin oynadığı pozisyona 2022 yazında Kalvin Philips transfer edildi ancak oyuncudan beklenen verim alınamadı. Bu yaz aynı pozisyon için Chelsea’den Mateo Kovacic hamlesi yapıldı. Rodri, yaşadığı durumla alakalı kulübün de farkında olduğunu dile getirdi ve “Kulüp de bu durumu biliyor, önümüzdeki birkaç sezon dikkatli olmalıyız. Şimdi gencim ancak 30-31 yaşıma geldiğimde durum değişecek, senede 60 maç oyuncu sağlığı için ideal değil. Sezonlar her geçen yıl daha uzun hale geliyor. Buna da adapte olmamız gerekiyor” dedi.

Wolves’ta şok ayrılık: Lopetegui yolcu, yeni menajer O'NeilWolves’ta şok ayrılık: Lopetegui yolcu, yeni menajer O’Neil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.