UEFA’da yılın enleri belli oldu

Avrupa futbolunda geçtiğimiz sezonun en iyileri, Şampiyonlar Ligi grup kura çekimi ardından yapılan törenle sahiplerini buldu.

Spor 1 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Avrupa futbolunda yılın en iyileri Monaco'da açıklandı.

Avrupa futbolunda dün akşam Şampiyonlar Ligi grup kurası heyecanı yaşandı. Monaco’daki organizasyonla kuralar çekilirken bir başka heyecan kura çekiminin hemen akabinde yaşandı. Avrupa’da yılın en iyileri kura sonrası yapılan törenle açıklandı.

İşte Galatasaray’ın Devler Ligi grubuİşte Galatasaray’ın Devler Ligi grubu

Buna göre UEFA Yılın En İyi Erkek Futbolcusu ödülü hem Premier Lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde yaptıklarıyla takımına şampiyonluklar kazandıran Norveçli forvet Erling Haaland oldu. Haaland, geçtiğimiz günlerde Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından İngiltere’de de yılın futbolcusu seçilmişti. Yılın En İyi Erkek Teknik Direktörü ise yine Manchester City’den Pep Guardiola oldu.

Kadınlarda ise yılın futbolcusu Aitana Bonmati oldu. Bonmati de geçtiğimiz haftalarda Dünya Kupası kazanan İspanya Kadın Milli Futbol Takımı’nın da parçalarından biriydi. Yılın En İyi Kadın Teknik Direktörü ödülüyse İngiltere Kadın Milli Futbol Takımı’nı çalıştıran Sarina Wiegman’a gitti. Wiegman yaptığı açıklamayla ödülü İspanya Milli Futbol Takımı oyuncularına adadı. İspanyol oyuncular, Dünya Kupası finali sonrası altın madalya töreninde futbolcu Jenni Hermoso’yu dudağından öpen federasyon başkanı Luis Rubiales’in istifa etmeme kararı alması sonrası milli takımda forma giymeyeceklerini duyurmuşlardı.

FIFA, Rubiales'in kalemini kırdıFIFA, Rubiales’in kalemini kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.