Manchester City liderliği aldı, Haaland bir rekor daha kırdı

Şampiyonluk mücadelesi içinde olan Manchester City ikinci yarıda açıldı, Haaland’ın rekor kırdığı akşamda liderlik el değiştirdi.

Spor 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Premier Lig’de son düzlüğe girilirken 28. haftanın erteleme maçları oynandı. Gecenin şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçında Manchester City, West Ham United’ı konuk etti. West Ham’ın ilk yarıda gösterdiği direnç ikinci yarının başında kırıldı. Nathan Ake, 50. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Erling Haaland, 70. dakikada Premier Lig rekorunu kıran golü attı. Haaland, bu sezon ligdeki 35. golünü atarken farkı ikiye çıkardı ve 3 puan yolunda son drece kritik bir topu ağlara gönderdi. 85. dakikada Phil Foden maçın sonucunu belirleyen golü attı ve City, kritik mücadeleden 3-0 galip ayrılarak tekrar liderliğe yükseldi.

Premier Lig rekorunu henüz 5 maç kala kıran Erling Haaland bu sezon ligde toplam 41 gol+asist katkısına ulaştı. Haaland aynı zamanda Etihad’da 22. golünü atarak, bir sezonda en çok iç saha golü atma rekorunda Thierry Henry’yi yakaladı. City, Pep Guardiola yönetiminde çıktığı 404. maçta 1000 gol barajını aştı. Öte yandan lider, çarşamba günleri oynadığı maçlardaki galibiyet serisini 25 maça çıkardı.

Liverpool’la tek golle

Günün diğer maçında ise Liverpool Fulham’ı ağırladı. Klopp’un öğrencileri Muhammed Salah’ın 39. dakikadaki penaltı golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Premier Lig’de 28. haftanın son erteleme maçı bu akşam Brighton ve Manchester United arasında oynanacak.

Endüstriyel futbol faciası: Gol başına 19.72 milyon Euro!Endüstriyel futbol faciası: Gol başına 19.72 milyon Euro!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.