Jassim resmen çekildi: Manchester United’ı 8 milyar dolara vermediler

İngiliz futbolunda son yılların değişmez gündem maddesi sonunda rafa kalktı; Katarlı iş insanı Jassim Bin Hamad Al Thani Manchester United'ı satın almak için yaptığı teklifi resmi olarak geri çekti.

Spor 16 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Manchester United'da Jassim'in olağanüstü teklifi geri çevrilmiş.

Premier Lig’de sezonun en büyük hayal kırıklıklarından bir şüphesiz Manchester United. Şampiyonlar Ligi’nde de gruptaki ilk iki maçını -birini Galatasaray’a evinde 3-2 olmak üzere- kaybeden United’da son yılların gündemden düşmeyen konusu Glazer Ailesi’nin kulübü satışı hadisesi yeniden gündeme geldi. Ancak son haberlere göre bu konu resmi olarak rafa kalktı. Ineos’un sahibi İngiliz milyarder Sir Jim Ratcliffe’in yanı sıra potansiyel alıcılardan Katarlı Jassim Bin Hamad Al Thani, kulübün yüzde yüzünü almak adına aileye yaptığı teklifi resmi olarak geri çekti.

Bloomberg kaynaklı habere göre Thani’nin son teklifinin reddedilmesinin ardından Katarlı iş adamı resmi olarak süreçten çekildi. Fabrizio Romano’nun haberine göreyse Al Thani’nin teklifi kulübün tüm borçlarının tamamen üstlenilmesi ve silinmesi üzerine organizasyon haklarının 100’de 100’ünün alınması yönündeydi. İtalyan gazeteci, Katarlı iş adamının bu operasyon için 8 milyar dolar gibi uçuk bir rakamı gözden çıkardığını da yazdı.

Manchester United şaşkın: Bu kadar Galatasaraylı tribüne nasıl girdi?Manchester United şaşkın: Bu kadar Galatasaraylı tribüne nasıl girdi?

Geçtiğimiz haftalarda çıkan haberlere göre Glazer Ailesi’nin United’ın hisselerinin tamamını satmaya sıcak bakmadığı söyleniyordu. Aile, 2025 yazını bekleyecek ve 2026’da ABD’deki Dünya Kupası’nın da etkisiyle Amerikalı iş insanlarının dikkatini cezbedip kulübü söz konusu kıtadan bir iş insanına satmayı amaçlayacak. Bir başka söylenti de ailenin süreç içinde Erik Ten Hag’a güveni sonsuz. Ten Hag’ın değeri azalan kulübü sportif olarak eski günlerine döndürüp değerine değer katmasını sağlamak.

Manchester United Premier Lig’de ilk 8 haftalık kısmı 12 puanla 10. sırada geçebildi. Şampiyonlar Ligi’nde ilk hafta Bayern deplasmanından 4-3’lük yenilgiyle dönen Kırmızı Şeytanlar, dönüşte Galatasaray’a iki kez öne geçtiği karşılaşmada 3-2 yenilmişti.

90+'larda Manchester United döndü!90+’larda Manchester United döndü!

Ratcliffe iddiası

Romano’nun tek iddiası Jassim’in 8 milyar dolarlık yatırımı değil. Bir başka haber de kulübü almak adına istekli olan Sir Jim Ratcliffe’in yüzde 25’lik hisseyi alarak sportif organizasyonların başına geçeceği yönünde.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.