Chelsea para yakan bir fırın gibi: Gol başına 19.72 milyon Euro harcama!

Londra derbisinde Arsenal’a 3-1 kaybeden Chelsea, maçın ilk yarısında adeta sahadan silindi. Chelsea, yapılan yatırımların karşılığını almak şöyle dursun, yeşil sahada varlık dahi gösteremiyor.

Spor 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Chelsea'de mağlubiyetlerin ardı arkası kesilmiyor.

Premier Lig’in 34. haftasında Chelsea, Arsenal’a konuk oldu. Londra derbisi, formunu kaybetmiş iki takımın mücadelesinde Emirates sakinlerinin dominasyonuna sahne oldu. Arsenal ilk 35 dakikada farkı 3’e çıkardı ve maçı kopardı. Chelsea ise Noni Madueke’nin 65. dakikadaki golüyle yetindi. Maviler, bu sezon tüm kulvarlarda 20. kez kaybettiler. Bu miktar, 1987-88 sezonundan beri Chelsea’nin ulaştığı en yüksek miktar.

Londra derbisinde Arsenal, Chelsea'ye acımadıLondra derbisinde Arsenal, Chelsea’ye acımadı

Yeni yönetime menajer dayanmadı

Amerikalı yatırımcı Todd Boehly, Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi sonrası kulübü satışa çıkaran Rus milyarder Roman Abramovich’ten kulübü satın aldığında köklü bir değişimin olacağı kesindi. Değişimin ilk büyük halkası Thomas Tuchel’in gitmesi oldu. Yaz transfer döneminde harcanan onca paraya rağmen Tuchel, bilhassa kulüp içindeki hiyerarşide yaşanan sorunlar nedeniyle takımdan gönderildi.

Manchester City liderliği aldı, Haaland bir rekor daha kırdıManchester City liderliği aldı, Haaland bir rekor daha kırdı

Yerine Brighton’da yaptıklarıyla gelecek vadeden Graham Potter getirildi. Bir rekor harcama da ocak transfer döneminde Potter’ın yönetimindeki takım için yapıldı. Ancak işler bir türlü yoluna girmedi ve İngiliz hoca yönetiminde 22 maçta 7 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 8 yenilgi alan Chelsea’de yollar Potter’la da ayrıldı. Böylelikle yeni yönetim, uğruna yüz milyonlar yatırdığı menajerlerle yoluna devam etmedi ve 10 ay içinde iki hoca eskitti.

Sabır ve beklenti... Chelsea'deki zıt kutuplar...Sabır ve beklenti… Chelsea’deki zıt kutuplar…

Harcanan paranın karşılığı korkunç oldu

Boehly ve yönetimi yollarını ayırdığı iki menajer yönetiminde 611.5 milyon Euro’luk bir harcama yaptı. Sadece iki transfer döneminde bu astronomik ücrete çıkan Maviler; Enzo Fernandez, Mykhaylo Mudryk, Wesley Fofana, Marc Cucurella gibi gözde isimleri kadrosuna kattı. Bu isimler için farklı takımlarla da rekabet eden Chelsea, transferlerin karşılığını alamadı.

Chelsea, bu sezon Premier Lig’de 33 maçta yalnızca 39 puan topladı. Sezon başından beri harcadığı para düşünülürse Chelsea’nin kasasından her puan başına 15.67 milyon Euro çıktı. Öte yandan ligde 31 gol atabilen ekip, her gol için 19.72 milyon Euro vermiş oldu. Chelsea, 34 golle Premier Lig’in gol krallığını açık ara önde götüren Erling Haaland’ı gol sayısında geçemedi. Maviler, nisan ayı boyunca ligde yalnızca bir kere ağları havalandırabildi. Arsenal maçının 65. dakikasında Noni Madueke ile gol sevinci yaşayan ekip, mayıs ayının 2. gününde geçtiğimiz ayda attığı gol sayısını yakaladı. Tüm kulvarlarda son 6 maçını kaybeden Chelsea, Graham Potter sonrası sezon sonuna kadar takımın başına gelen eski menajeri ve efsanesi Frank Lampard yönetiminde de dikiş tutturamadı.

Sanki Premier Lig değil Süper Lig… Soyunma odasını bastıSanki Premier Lig değil Süper Lig… Soyunma odasını bastı

Lampard en baştan hataydı

Chelsea’nin menajer arayış süreci başladığında ön plana çıkan isimler arasında Lampard, daha önceki değerlendirmelerimizde de değindiğimiz üzere en gidilmemesi gereken isimdi. Bu birlikteliğin karşılıklı olarak bir fayda getirmeyeceği açıktı. Zira Lampard’ın son Chelsea dönemi de Everton dönemi de beklenenin altında kalmıştı. Frank göreve geldiğinde Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam eden Chelsea’yi belki de kendi adına bir fırsat olarak gördü. Ancak Maviler’deki sorunlar kısa vadede çözülecek gibi değildi.

Fazlasıyla yeni parçası olan Chelsea, bir türlü uyumlu bir yapı kuramadı. Lampard, makus talihi değiştiremedi ve yakın tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Stamford Bridge sakinlerinin acısını dindiremedi. İngiliz, Arsenal yenilgisiyle beraber menajer olarak çıktığı son 20 maçta 17. yenilgisini aldı.

Chelsea’de geçici Lampard dönemiChelsea’de geçici Lampard dönemi

Transferler devam ediyor

Chelsea, kötü gidişat süredursun transferlerine devam ediyor. Maviler son olarak 2004 doğumlu yıldız adayı Alex Matos ile profesyonel sözleşme imzaladı. Oyuncu U21 takımına katılacak ve Chelsea kariyerinde yükselmeye çalışacak.

Hocaya zaman verilecek mi?

Chelsea, menajer arayışında Julian Nagelsmann’la görüşmüş ancak Alman’la mutabakat sağlanamamıştı. Masadan kalkan taraf Nagelsmann kısmı olmuştu. Chelsea’de Luis Enrique ismi de rafa kalkmış gibi görünüyor. Son dönemde öne çıkan isimse Mauricio Pochettino.

Başa gelecek hoca kim olursa olsun Amerikalı yeni yönetimin sabır göstermesi gerekiyor. Küme düşme hattıyla arasında yalnızca 9 puan kalan Chelsea, sezon başında cebinde biriktirdiklerini yemese bir faciayla karşılaşılabilirdi. Geneli genç oyunculardan oluşan uzun transfer listesine 600 milyon Euro harcayan Maviler’in önündeki sınav gelecek hocaya verilecek zamanın uzunluğu olacak.

Piers Morgan, Leeds United için ağzına geleni söylediPiers Morgan, Leeds United için ağzına geleni söyledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.