Piers Morgan, Leeds United için ağzına geleni söyledi

Premier Lig’in 17. sırasında bulunan Leeds United’da oyuncular, Bournemouth deplasmanına giderken oteldeki taraftarların suratına bakmayınca gazeteci Piers Morgan'dan ağır eleştiri aldı. Kümede kalma mücadelesi veren ekibi zorlu bir mayıs ayı bekliyor.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Leeds'te ortalık karıştı, Piers Morgan oyunculara ağzına geleni söyledi.

Bournemouth’ta Jefferson Lerma, dakikalar 24’ü gösterdiğinde farkı 2’ye çıkardı. Oynadığı son 4 Premier Lig maçında toplam 14 gol yiyen ve yalnızca 1 puan alabilen Leeds için aynı hikaye değişmeyecek gibiydi. 32’de Patrick Bamford taraftarı ümitlendirdi ancak 90 dakika sonunda tabelada 4-1 yazıyordu. Leeds, 3 haftalık süreç içinde Crystal Palace’tan 5, Liverpool’dan 6 ve Bournemouth’tan 4 gol yiyerek kendini düşme hattının pençesine atıyordu.

İşte geçtiğimiz sezonun ortasına kadar Marcelo Bielsa etkisiyle beğenileri toplayan Leeds United adına sezonun geldiği nokta bu. Köklü ekip, nisan ayını korkunç geçirdi ve 30 puanla 17. sıraya kadar geriledi. Sezon ortasında yolların ayrıldığı Jesse Marsch yerine göreve gelen Javi Gracia’nın ise suyu ısındı. Kümede kalma savaşı veren her takımda olduğu gibi Leeds için de Sam Allerdyce ismi anılmaya başlandı.

La Liga'dan Şampiyonlar Ligi isyanı: 4 fazlaLa Liga’dan Şampiyonlar Ligi isyanı: 4 fazla

‘Orta’ yolu bulamadılar Big Sam’e gidiyorlar

Javi Gracia, Jesse Marsch’ın kovulması sonrası göreve geldi. İspanyol teknik direktör, takımın başına geçtikten sonra ilk 4 maçına 2 galibiyet ve 1 beraberlik sığdırmayı başardı. Ancak kalan 7 maçta 5 kez yenilen Leeds, yalnızca 1 kez kazanabildi. Böylelikle 30 puanla 17. sırada kalan takımda Gracia kovulma noktasına geldi.

Leeds için kovulma noktasını geçen isimse sportif direktör Victor Orta. 2017’den beri kulüpte görev alan Orta, Bournemouth yenilgisi sonrası faturayı ödeyen ilk isim oldu. Victor, kulübün Premier Lig’e dönüş sürecinde etkin isimlerden biriydi. Kulüp Başkanı Andre Radrizzani’nin yaptığı açıklamaya göre deneyimli isimle karşılıklı anlaşarak yollar ayrıldı.

Leeds’in kalan zorlu 4 maçlık süreçte ligde kalmak adına bel bağladığı isimse Sam Allerdyce. Big Sam, son olarak 2021’de West Bromwich Albion’ı kümede tutmak adına göreve gelmiş ancak başarılı olamamıştı. Allerdyce, Mayıs 2021’den beri takım çalıştırmıyordu. 68 yaşındaki hocanın zorlu görevdeki en büyük sınavlarından biri, Javi Gracia’nın kaybettiği soyunma odasını kazanmak olacak. Zira oyuncular öyle bir psikolojiye sahip ki Bournemouth maçı öncesinde gazeteci Piers Morgan’ın da fazlasıyla tepkisini çeken  bir otel sahnesi yaşandı.

Irkçılığa karşı uzun atladı! Efsane hayatını kaybettiIrkçılığa karşı uzun atladı! Efsane hayatını kaybetti

Oyuncular kafada bitirmiş gibi

Kritik Bournemouth deplasmanı için yola çıkan kafilede oyuncuların kendilerine seslenen taraftarlara tepki vermediği görüntüler sosyal medyada olay oldu.

Bu görüntüler üstüne ünlü gazeteci Piers Morgan, “Bencil, kibirli pislikler” şeklinde tweet attı. Söz konusu tweet sosyal medyada büyük ses getirdi. Bu şekilde maça giden oyuncuların erken gollerle geriye düşmesi ve 4-1’lik ağır bir sonuçla sahadan ayrılması Leeds kadrosu aleyhindeki yorumları daha da ayyuka çıkarmıştı.

Sam Allerdyce’ın belki de sezonu kafasında bitiren Leeds oyuncularının beynine girmesi ve bu psikolojiyi değiştirmesi gerekecek.

Fikstür dostu değil

Leeds United, cumartesi günü şampiyonluk yolundaki Manchester City’ye konuk olacak. Daha sonra Şampiyonlar Ligi potasındaki Newcastle United’ı ağırlayacak Leeds, sondan bir önceki hafta West Ham’a konuk olup sezonu Tottenham’ı ağırlayarak kapatacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.