Roglic Fransa’da yok

Bisikletin önde gelen isimlerinden Primoz Roglic, İspanya Bisiklet Turu’na hazırlanacağı için Fransa Bisiklet Turu’nda yer almayacağını duyurdu.

Spor 22 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Roglic, Fransa Bisiklet Turu'nda yok.

Jumbo-Visma takımının öne çıkan Sloven sporcularından Primoz Roglic, bisiklet sezonunun en prestijli yarışı olarak kabul edilen Fransa Bisiklet Turu’nda yer almayacağını açıkladı. Roglic’in bu kararının arkasındaki sebepse 2019, 2020 ve 2021’de genel klasman şampiyonu olduğu İspanya’ya daha iyi bir hazırlıkla gitmek.

İtalya Bisiklet Turu’nda şampiyon olan Roglic, “Vuelta (İspanya Bisiklet Turu), büyük ihtimalle benim bir sonraki yarışım olacak. Bu yılki edisyon için Fransa’ya gerçekten bir plan yapmadım” şeklinde konuştu. Sporcu, 3-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Bisiklet Dünya Şampiyonası’nda da yer almayacak. Takımla bu şekilde anlaştıklarını belirten Sloven, Vuelta planlarına uymadığı gerekçesiyle bu karara vardıklarını vurguladı.

 

110. Fransa Bisiklet Turu, 1-23 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. İspanya Bisiklet Turu ise 26 Ağustos tarihinde başlayacak.

26 yaşındaki bisikletçi Gino Mader hayatını kaybetti26 yaşındaki bisikletçi Gino Mader hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.