Otomobilden sonra motosiklet almak da hayal olunca elektrikli bisiklete talep patladı

Artan kur, vergiler ve akaryakıt fiyatlarından dolayı araba ya da motosiklet almak artık hayal oldu. Bu nedenle vatandaşlar elektrikli bisikletlere yönelince siparişler de yüzde 113 arttı. Hatta marketler bile elektrikli bisiklet ve scooter satmaya başladı.

Ekonomi 19 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Elektrikli bisiklet ve scooterların sayısı, artan otomobil ve motosiklet fiyatlarından dolayı her geçen gün satış rekoru kırıyor.

Yaklaşık 10-12 yıl önce 30-40 bin liraya sıfır otomobil alınabilirken şimdi bu fiyat aralığının motosiklete kadar çıkmış olması, ayağını yerden kesmek isteyenlerin 6 bin 300 liradan başlayan cazip fiyatlarıyla elektrikli bisikletlere yönelmesine neden oldu.

Hepsiburada’nın verilerine göre nisan ve mayıs aylarına kıyasla, haziran ve temmuz aylarında elektrikli bisiklet siparişlerinde yüzde 113’lük büyük bir artış kaydedildi. Aynı dönemde elektrikli scooter siparişleri ise yüzde 31 oranında yükseldi.

Verilere göre en popüler elektrikli bisiklet markaları arasında RKS, Kuba ve Volta öne çıktı. Elektrikli scooterlarda ise SmartBalance, Yasomi, Onvo en fazla ilgi gören markalar arasında yer alıyor.

Sürdürülebilirlik konusunda olumlu bir adım olarak kabul edebileceğimiz bu satışlar trafiği bir yandan rahatlatsa da tehlikeli olaylara da neden oluyor. Örneğin geçtiğimiz gün yaşanan olayda Eskişehir’de scooter’a, 3 kişi binen gençler hem kendilerini hem de trafiği tehlikeye atmıştı. Denetlemelerin ve bisiklet yollarının arttığı bir ortamda bu tarz olayların azalacağı ortada.

Sakarya’da tren, scooterlı genç kızı ezdiSakarya’da tren, scooterlı genç kızı ezdi

Zincir marketler bile elektrikli bisiklet ve scooter satıyor

Toplumun her kesiminin alışveriş yaptığı zincir indirim marketleri, artan talep üzerinde düzenlediği kampanyalarla piyasanın biraz daha altında fiyata elektrikli bisiklet, scooter hatta hem elektrikli hem de benzinli motosiklet satmaya başladı. BİM, A101 ve ŞOK marketler, sık sık düzenledikleri kampanyalarla 6 bin 300 liradan başlayıp 18 bin liraya kadar çıkan fiyatlarla elektrikli bisiklet ve scooter satarken, bazılarında 32 bin liraya benzinli motosiklet bile bulmak mümkün. Üstelik marketler, siparişleri eve kadar teslim ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŞOK Marketler hedefin üzerinde büyüdüŞOK Marketler hedefin üzerinde büyüdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.