‘Efsane Kasım’da deterjan satış lideri oldu

Hepsiburada'nın verilerine göre 'Efsane Kasım' indirimlerinden faydalanmak isteyenler en çok 20 ila 23 saatlerinde alışveriş yaparken, en çok satılan ürün ise fiyatı temmuzdan sonra çok artan deterjan oldu.

Ekonomi 8 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Kasımın ilk 5 gününde 100 milyon ziyaretçi indirimli ürünlere ulaşmak için yarıştı.

Hepsiburada’nın ‘Efsane Kasım’ kampanyasının ilk döneminin sonuçlarına göre ayın ilk 5 gününde müşteri sayısı geçen seneye göre yaklaşık yüzde 15, siparişler ise yüzde 26 arttı.  Hepsiburada kullanıcıları alışveriş için en çok iş çıkışı geldikleri evlerinde akşam 20.00 ile 23.00 saatleri arasını tercih etti.

Satışların büyük bölümü Hepsiburada’nın ürünlerinin milyonlarca müşteriye ulaşmasını sağladığı KOBİ ve aile işletmeleri tarafından gerçekleştirildi. Kasımın ilk 5 gününde 100 milyon ziyaretçi indirimli ürünlere ulaşmak için yarışırken, en çok satılan ürün temmuz ayında KDV’si yükseltildiği için fiyatı önemli oranda artan deterjan oldu. Kasım ayının öne çıkacak ürünleri arasında şarjlı süpürgeler ve yerli kozmetik ürünleri başı çekti.

‘Efsane Kasım’da tüketiciye 4 milyar liralık destek verecek‘Efsane Kasım’da tüketiciye 4 milyar liralık destek verecek

Cilt bakım ürünleri de gözde

Yapılan alışverişlerde toplam siparişlerin yüzde 70’i kampanyaya uygun kartlarla taksitlendirildi. Yüzde 30’u ise ödemeler ertelenerek gerçekleştirildi.

Efsane Kasım’ın ilk 5 gününde sırasıyla en çok, temel tüketim ve gıda, giyim, züccaciye, kozmetik ve ev–yaşam ürünlerine ilgi gösterildi. Ürün bazında en çok satanlar ise deterjanın ardından, cilt bakım ürünleri, spor ayakkabılar ve sweatshirtler oldu. Edinilen bilgiye göre, Efsane Kasım’a en yoğun ilgiyi sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya ve Adana gösterdi.

Şarjlı süpürge talebi artmaya devam etti

Şarjlı süpürgelere talep geçen senenin aynı ayına göre  35 artarken, en çok satan markalar ise Philips, Xiaomi ve Roborock oldu. Hepsiburada platformu üzerinden ilk 5 günde en çok sipariş verilen kozmetik ürünleri serumlar, yüz bakım kremleri ve tonikler oldu. En çok satan markalarda ise yerli markalar öne çıktı.

'Efsane kasım indirimi' için Bakanlık uyardı: Başlangıç ve bitiş tarihlerine bakın‘Efsane kasım indirimi’ için Bakanlık uyardı: Başlangıç ve bitiş tarihlerine bakın

Bebek arabası ve park yatak ön planda

Efsane Kasım’da ilk 5 günde anne-bebek kategorisinde en çok satılan ürünler elle katlanan ve pratik kullanımıyla ebeveynlerin tercihi olan bebek arabası ve anne yanı park yatağı oldu. Hepsiburada üzerinden moda kategorisinde ön plana çıkan ürünler sweatshirt, çorap, eşofman, mont ve kazak oldu.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.