‘Roket’ yine ateşlendi! Efsane böyle yazılır

'Roket' lakaplı Snooker sporcusu Ronnie O'Sullivan, Ali Carter'ı 10-7 yenerek 6-3'lük skordan geri dönerek sekizinci kez Masters şampiyonluğunu kazandı. 48 yaşındaki oyuncu, Masters'ı kazanan en genç ve en yaşlı kişi oldu.

Spor 15 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ronnie O'Sullivan, geriden gelerek Masters şampiyonluğunu kazandı.

1993 yılının kasım sonlarına doğru Ronnie O’Sullivan, Preston Guild Hall’da düzenlenen Birleşik Krallık Şampiyonası’nın finalinde dönemin en iyi oyuncusu Stephen Hendry’i 10-6 yenerek 21 kez kazanacağı Üçlü Taç Turnuvası kariyerine henüz 17 yaşındayken adım attı. Oyunu hızlı oynaması nedeniyle ‘Roket’ lakabını aldı.

Birçoklarına göre tarihin en iyi Snooker sporcusu olan Ronnie O’Sullivan o günden beri tarih yazmaya devam ediyor. Masters Snooker finalinde Ali Carter ile Ronnie O’Sullivan arasında müthiş bir mücadele yaşandı. Carter bir ara skoru 2-1’e getirirken yaptığı 125’lik seriyle de dikkat çekti. Öğleden sonraki son karede skor 5-3’e geldi.

Şike yapan snookercıların cezalarına zam geldi!Şike yapan snookercıların cezalarına zam geldi!

Akşam saatlerinde O’Sullivan aradaki farkı kapatmak mücadele verirken devre arasında skor 6-6 oldu. 7. kez dünya şampiyonu olan O’Sullivan rakibi Ali Carter’i 10-7’lik skorla devirmeyi başardı. 48 yaşında en yaşlı Masters Snooker şampiyonu olan O’Sullivan bunu genç yaşta da elde etme başarısı göstermişti.

Ronnie O’Sullivan: Nasıl kazandığımı bilmiyorum

O’Sullivan şampiyonluğun ardından yaptığı ilk açıklamasında, “Dürüst olmak gerekirse bu turnuvayı nasıl kazandığımı bilmiyorum” dedi. Ronnie O’Sullivan bu zaferin ardından 250 bin sterlin (bugünkü kurla 9 milyon 572 bin 500) değerindeki büyük ödülün sahibi oldu. Aralık ayında 8. kez İngiltere şampiyonluğunu elde eden dünya bir numarası, daha önce aynı sezonda arka arkaya Üçlü Taç (Triple Crown) yarışlarını kazanamamıştı. Üçlü Taç, profesyonel snookerda en prestijli üç turnuvayı kazanmayı ifade ediyor. Bu turnuvalarsa Dünya Şampiyonası, Birleşik Krallık Şampiyonası ve Masters Kupası.

Bilardoya VAR geldi! İlk uygulama Türkiye'deBilardoya VAR geldi! İlk uygulama Türkiye’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.