Fransa’da erken final

Fransa Açık tenis turnuvasında yarı finaller, erkeklerde erken finale sahne olacak. İspanya’nın 20 yaşındaki müthiş yeteneği Carlos Alcaraz, tarihin en başarılı isimlerinden Novak Djokovic’le kozlarını paylaşacak.

Spor 9 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Alcaraz ve Djokovic, erken finalde karşı karşıya.

Teniste dünyanın 1 numarası ve 3 numarası Roland Garros yarı finalinde kozlarını paylaşacak. İki isim, dünya sıralamasındaki yerlerinden öte turnuvaya gelinirken en büyük iki favori olarak görünüyordu. Carlos Alcaraz ve Novak Djokovic, Rafa Nadal’ın katılamadığı Fransa Açık’ta zafere en yakın isimler olarak nitelendirildi.

İşte bu iki isim, kozlarını yarı finalde paylaşacak ve Pazar günkü finale çıkmak adına mücadele verecekler. 20 yaşında ve Nadal’ın veliahtı olarak nitelendirilen Alcaraz, Fransa Açık bayrağının ülkesi İspanya’dan ayrılmaması adına mücadele edecek. Novak Djokovic ise kazanacağı bir grand slam zaferiyle tarihin en fazla grand slam kazanan erkek tenisçisi unvanını eline geçirmeye çalışacak.

Alcaraz, yarı finale son derece formda geliyor.

Bir ilk uğruna

5 Mayıs 2003 doğumlu genç süper yetenek Alcaraz, bugüne kadar bir grand slam sevinci yaşadı. İspanyol, 2022’de Amerika Açık’ta mutlu sona ulaştı. Bazı çevrelerce Nadal’ın veliahtı olarak görünen isim için toprak saha farklı bir sınav. Zira selefi Nadal, Roland Garros’da elde ettiği 14 zaferle yanına yaklaşması dahi zor bir rekoru elinde bulunduruyor. Henüz yolun başındaki Alcaraz, ilk adımı atmak adına mücadele ediyor. Alcaraz, yarı finale kadar yalnızca bir set kaybetti. Çeyrek final mücadelesinde Stefanos Tsitsipas karşısında özellikle toplam 3 oyun kaybettiği ilk iki sette gösterdiği baskın performans dikkat çekti. Carlos, ilk Fransa Açık zaferi uğruna finale çıkmak için tenis kortlarının bölüm sonu canavarını geçmek durumunda.

Fransa Açık’ta ikinci 'Novak Djokovic tarzı diskalifiye' vakasıFransa Açık’ta ikinci ‘Novak Djokovic tarzı diskalifiye’ vakası

Zirve için

Novak Djokovic adına hedef çok daha farklı. 36 yaşındaki makine, kariyerinin 23. grand slami için Fransa’da. Deneyimli isim, daha önce iki kez kazandığı turnuvada bir adım daha atmanın peşinde. Nole Fransa’da daha önce 6 kez final seviyesine çıktı. Son olarak 2021’de final oynayan isim Stefanos Tsitsipas’ı 2-0 geri düştüğü mücadelede geri dönerek 3-2 yenmişti. Djokovic’in en büyük fark yarattığı nokta mental direnci olarak göze çarpıyor. Karşısında 20 yaşında Alcaraz olacak ismin belki de en büyük avantajı tecrübesi ve mental dayanıklılığı. Nole de tıpkı Alcaraz gibi yarı finale kadar rakiplerine yalnızca bir set kaybetti. Söz konusu kayıp çeyrek finalde Karen Khachanov’a karşı geldi.

Çekişmenin habercisi

İkili daha önce bir kez karşılaştı. Madrid Açık’ta yine toprak kort üzerinde yapılan mücadelede kazanan 6-7, 7-5 ve 7-6’lık fazlasıyla çekişmeli 3 set sonunda Carlos Alcaraz olmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.