Roma’da her yol transfere çıkmadı: Zalewski çıkmazı

Nicola Zalewski'yi almak için üç gün önce özel jet kaldırıp Roma'ya giden Galatasaray yönetimi uzun süren görüşmelerin sonucuna ret üstüne reddedildi. İbrahim Hatipoğlu ve Cenk Ergün sürekli fiyat artırmalarına karşın Polonyalıyı ikna edemedi.

Spor 12 Eylül 2024
Davul zurnayla uçak kaldırılan Zalewski transferi fiyaskoyla sonuçlandı.

Transferde panik butonuna basan Galatasaray özel uçak kaldırarak İbrahim Hatipoğlu ve Cenk Ergün’ü Roma’ya gönderdiği Nicola Zalewski’nin transferi operasyonundan uzun süren uğraşlara karşın eli boş ayrıldı.

Menajer George Gardi’nin de yer aldığı heyet bir yandan Roma’yla bonservis diğer bir yandan ise Zalewski’nin menajeriyle sözleşme şartlarını görüştü. 48 saatin üzerine çıkan görüşmelerde sarı-kırmızılı idareciler ardı ardına ret cevapları aldıkça fiyat artışına gitti.

Galatasaray son olarak Roma’yı 11 milyon euro + bonuslara ek olarak sonraki satıştan %20 pay vererek ikna etmeyi başardı. Bunun üzerine tüm odağını oyuncuya yönelten sarı-kırmızılı yöneticiler Polonyalıyı ilk önerdikleri maaşın yaklaşık bir milyon euro kadar üzerine çıkmalarına rağmen ikna edemedi.

Sözleşmesi Haziran 2025’te sona erecek olan Zalewski’nin sezonu Roma’da geçirmeyi ve Ocak ayında doğacak hak sonucu istediği kulübe bonservissiz şekilde imza atmayı planladığı öğrenildi.

Bu gelişmenin üzerine üç gündür İtalya’da bulunan İbrahim Hatipoğlu ve Cenk Ergün’ün transferi yetiştirmek için 24 saati kaldı. Türkiye’de transfer sezonu 13 Eylül cuma günü saat 23:59’da sona erecek.

Süreç nasıl bu hale geldi?

Galatasaray, Polonyalı sol kenar oyuncusu Nicola Zalewski’yle 10 Eylül Salı akşamı anlaşmaya vardı. İmzalar atılmadan önce futbolcunun 2025-26 sezonunun sonundan itibaren geçerli olmak üzere sözleşmesine 10 milyon euroluk serbest kalma maddesi ekletmek istemesinin ardından anlaşmada itilaf çıktı. Galatasaray’ın bu maddeyi reddetmesi sonrası Zalewski’nin menajeri “Bedeli yükseltebiliriz ancak maaş da yükselir” dedi, Galatasaray bunu kabul etti, serbest kalma bedeli 15 milyon euro’ya yükseldi.

Oyuncu tarafıyla bu şartlarda sözlü şekilde anlaşılmasının ardından Galatasaray idarecileri Roma’yı da uzun süren uğraşların ardından ikna etti fakat bu süreçte bonservis bedeline sürekli zam yapılması Zalewski’ye söz verilen serbest kalma bedeliyle Roma’yla anlaşılan ücreti birbirine çok yakın hale getirdi.

Roma cephesini düşündüklerinin çok daha üstü bir fiyata ikna edebilen Cenk Ergün ve İbrahim Hatipoğlu ikilisi bu gelişmenin ardından 12 Eylül Perşembe günü Zalewski ve menajeriyle yaptıkları son görüşmede daha önce kabul ettikleri serbest kalma bedelini kontrattan kaldırmak istedi. Galatasaray’ın “serbest kalma bedelini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” sözünü duyan Zalewski cephesi bunu saygısızlık olarak algılayınca masada gerginlik oluştu.

Nicolo Zalewski’nin 15 milyon euroluk serbest kalma maddesinin kalkması halinde 4.7 milyon euro, kalması halinde ise 3.2 milyon euro’yu kabul edeceğini iletmesinin ardından çekilen restler tükendiği için eli kolu bağlanan Galatasaray yöneticileri transferi bitiremedi.

Dursun Özbek çatlakları Victor Osimhen'le sıvadıDursun Özbek çatlakları Victor Osimhen’le sıvadı

Ayranın yok içmeye...Ayranın yok içmeye…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.