Roma’da Mourinho dönemi sona erdi

İtalya Serie A ekiplerinden Roma deneyimli antrenör Jose Mourinho ile yolunu ayırdığını duyurdu. Başkent ekibi son olarak ligde Milan'a 3-1 yenilmiş, 29 puanla dokuzuncu sırada kalmıştı.

Spor 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Jose Mourinho Roma'yla yolun sonuna geldi.

Bir dönem dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olarak gösterilen Jose Mourinho Roma’da da sözleşme süresini tamamlayamadı. 3-1’lik Milan yenilgisinden sonra Portekizli teknik direktörün görevine son verildi. Roma bu sezon beklentilerin altında kalmış, ligin ikinci yarısının başındaki mağlubiyetle 29 puanda kalıp 9. sıraya kadar gerilemişti. Hedefi Şampiyonlar Ligi potası olan ve Avrupa’da da başarı hedefleyen bir ekip için bu performans hayal kırıklığı yaratmıştı.

Kadro mimarisi açısından noksanları olan Roma’nın Jose Mourinho dönemi de böylelikle sona erdi. Portekizli İtalyan ekiple Temmuz 2021’de anlaştı ve iki tam sezon geçirdi. Bu iki sezonda takım Konferans Ligi şampiyonu olurken geçen sezon UEFA Avrupa Ligi finaline kadar yükseldi. Mou 2022’de gelen Konferans Ligi zaferiyle Avrupa’nın kulüpler bazındaki uluslararası organizasyonlarının tamamında kupa kaldıran ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. Takımı başında toplam 138 maça çıkan 60 yaşındaki teknik patron 68 galibiyet, 30 beraberlik, 40 mağlubiyet aldı. Ayrılık kararını kulübün ABD’li yatırımcılarının aldığı belirtildi.

Mourinho'nun Roma'sı Milan karşısında kan kaybettiMourinho’nun Roma’sı Milan karşısında kan kaybetti

Suudilere yeşil ışık yakmıştı

Mourinho an itibariyle Beşiktaş’ı çalıştıran Fernando Santos’un Portekiz Milli Takımı’ndan ayrılması sonrası ülkesi milli takımından teklif aldığını ancak önceliğinin Roma olduğunu belirtmişti. Deneyimli isim daha önce Suudi Arabistan’da teknik direktörlük yapacağını açıklamıştı ki Portekizlinin bir sonraki durağı Arap yarımadası olabilir.

Son beş görev yerinde sözleşmeyi tamamlayamadı

Portekizlinin kariyerinin düşüşte olduğu futbol kamuoyunca bilinen bir gerçekti. Ancak her mücadele ettiği kulvarda kupa hayaliyle yoluna devam eden isim üst üste beşinci görevinden de sözleşme süresi bitmeden ayrıldı. Mourinho 2013’te Real Madrid’den, 2015’te Chelsea’den, 2018’de Manchester United’dan, 2021’de Tottenham’dan görev süresi sona ermeden ayrılmıştı.

Süper Real Madrid! Arda'nın ilk kupası farkla geldiSüper Real Madrid! Arda’nın ilk kupası farkla geldi

De Rossi dönemi

Roma’da yeni teknik direktör Daniele De Rossi oldu. De Rossi futbolculuk döneminde tam 17 sene boyunca takımın formasını giymiş ve kulüp efsaneleri arasına girmişti. İlk teknik direktörlük tecrübesini yaşayacak De Rossi “Roma’nın teknik direktörlüğü sorumluluğunu bana emanet eden Friedkin ailesine teşekkür etmek istiyorum. Kendi adıma antrenmanlar, fedakarlık ve şu andan sezon sonuna kadar bizi bekleyen zorluklarla yüzleşmek için içimdeki her şeyi verme ihtiyacından başka yol bilmiyorum. Roma için hissettiğim duygu tarif edilemez, herkes Roma’nın benim için ne ifade ettiğini biliyor ama hepimizi bekleyen bir iş var. Zamanımız yok, başka seçeneğimiz yok. rekabetçi olmak, hedeflerimiz için savaşmak ve onlara ulaşmaya çalışmak, ekibimin ve benim kendimize verdiğimiz tek önceliktir” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.