Inter’in para babası Hakan

İtalya Serie A ekiplerinden Inter'in kadrosunda bulunan oyuncuların aldıkları maaşlar ortaya çıktı. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu 6.5 milyon euro ile zirvede yer aldı.

Spor 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Hakan Çalhanoğlu, Inter'in en çok kazananı.

2020-21 sezonunu İtalya’da şampiyon olarak tamamlayan ve bu sezona da aynı hedefle giren Inter’de maaş dökümü ortaya çıktı. CalcioFinanza’dan paylaşılan verilere göre takımın en fazla maaş alan futbolcusu Hakan Çalhanoğlu oldu.

2021-22 sezonunda Milan’dan Inter’e transfer olan Hakan, teknik direktör Simone Inzaghi’nin vazgeçilmez isimlerinden biri. Geçen sezon takımının Şampiyonlar Ligi finali oynamasında büyük rolü olan Hakan, kariyerine hücuma yönelik orta saha olarak başlayıp zaman zaman merkez orta sahada görev alsa da Inzaghi ile beraber son dönemde 6 numarada forma giyiyor.

Yine Pogba yine vukuat, doping testi pozitif çıktıYine Pogba yine vukuat, doping testi pozitif çıktı

Inter’in saha içindeki en değerli parçalarından biri olan Hakan, bilançoda da aynı değere sahip. İtalyan kaynak CalcioFinanza verilerine göre Milli Takım kaptanı 6.5 milyon euro ile yıllık net maaşı en yüksek futbolcu. Hakan’ı 6’şar milyon euro ile hücum oyuncuları Marcus Thuram ve Lautaro Martinez takip ediyor. Savunmanın bel kemiği Bastoni 5.5 milyon euro kazanırken Bayern Münih’ten transfer edilen Benjamin Pavard’ın aldığı yıllık ücret 5 milyon euro. Orta sahanın bir diğer değerli ismi Nicolo Barella 4.5 milyon euro kazanıyor. Henrikh Mkhitaryan’ın maaşı ise 3.8 milyon euro. Bir diğer yeni transfer Davide Fratesi aldığı ücret 3 milyon euro. Hücuma yapılan takviye Marko Arnavutovic ise tıpkı Fratesi gibi 3 milyon euro kazanıyor.

Japonya'dan futbol dersi: Milli takım 4-2 yenildiJaponya’dan futbol dersi: Milli takım 4-2 yenildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.