Romanya’da liderlik mutluluğu.. Belçika, Fransa ile eşleşti

Euro 2024'te cadı kazanına dönen E Grubu'nda Romanya, Slovakya ile 1-1 berabere kalarak lider olarak son 16'ya yükseldi. Belçika ile 0-0 berabere kalan Ukrayna elenen tek takım oldu. Son 16'da Fransa ile Belçika eşleşti.

Spor 26 Haziran 2024
Romanya, Slovakya karşısında beraberliği buldu ve grup lideri oldu.

Euro 2024’te, Ukrayna, Belçika, Slovakya ve Romanya geride kalan maçlarda rakiplerini bir kez yenmiş, bir kez yenilmişti. Gruptaki tüm takımların son hafta öncesi üç puanı vardı. Averaja göre yapılan sıralamada üçüncü maçlara Romanya pole pozisyonda girdi. Belçika ve Slovakya’yı Ukrayna takip etti. Maçlar berabere biterse sıralama değişmeyecek ve her ülkenin dört puanı olacaktı. Grupta sadece Ukrayna turnuvaya veda edecekti.

Slovakya- Romanya maçında iki takıma da beraberliğin yetmesi nedeniyle ilk yarının temkinli geçmesini bekleyenler yanıldı. Özellikle Slovakya Frankfurt Arena Stadı’ndaki karşılaşmanın ilk 30 dakikasında etkili bir oyun ortaya koydu.

Hakem Daniel Siebert yönettiği karşılaşmada 23’te Slovakya öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Ondrej Duda iyi yükseldi ve vuruşunu köşeye vurdu. Taleci Nita uzanmasına karşın topa yetişemedi.

1-0’lık yenilgi durumunda turnuvaya veda etme tehlikesi bulunan Romanya baskısını arttırdı. 34’te Galatasaray efsanesi Hagi’nin aynı soyadını taşıyan İstanbul doğumlu oğlu Ianis, sağdan ceza alanına girdi ve Hancko’nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Siebert faul düdüğünü çaldı. Burada VAR devreye girdi ve pozisyonun ceza sahası içinde yapıldığını belirledi. 37’de topun başına geçen Razvan Marin penaltıda hata yapmadı ve Romanya’ya 1-1’lik beraberliği getirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.
İkinci yarı yağmur başlarken hem Romanya hem Slovakya önce gol yememeyi düşündü. 60’da Hagi ile paslaşan Razvan Marin’in ceza sahası ön çizgisi üstünden sert şutunda Slovak kaleci Dubravka gole izin vermedi. 61’de Dragus’un vuruşu az farkla üstten dışarı gitti. 65’te bu kez Slovakya tehlikeli geldi. Haraslin’in şutu az farkla direk dışarı gitti. 1-1’lek sonucun iki takımın da işine gelmesi sonucu dakikalar ilerledikçe oyunun temposu düştü. Hakem son düdüğü çalarken iki takımın gözü grubun sıralamasını belirleyecek diğer maçtaydı.

Belçika ıslıklar altında turladı

Belçikalı taraftarlar takımlarının zaman geçirmesini protesto etti.

Euro 2024’e devam etmek için kazanmaktan başka çaresi olmayan Ukrayna Stuttgart Arena’daki Belçika maçına bu bilinçle çıktı. Atılacak bir gol bile bütün sıralamayı değiştirebilirdi. Belçika ise karşılaşmaya Tenten’in Belçikalı yaratıcısı Geroges Remi’ye saygıdan çizgi roman kahramanının giysisine gönderme yapan formayla sahadaydı. İngiliz hakem Anthony Taylor’ın düdüğüyle birlikte ilk dakikalar çok temkinli geçti. Maçta ilk pozisyon 20’de Ukrayna’dan geldi. Yaremchuk’un vuruşunda Belçika kalecisi Casteels topu iki hamlede tuttu. 23’te bu kez gole yaklaşan Belçika oldu. Savunma oyuncusu Theate’nin vuruşu auta çıktı. İki takım pozisyona girmekte zorlanırken ilk yarının son dakikasında Belçikalı Kevin De Bruyne’nun vuruşu kaleci Trubin’de kalınca takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle gitti.

Nefes nefese yarışı Avusturya kazandı: İşte Türkiye'nin muhtemel rakibiNefes nefese yarışı Avusturya kazandı: İşte Türkiye’nin muhtemel rakibi

İkinci yarıda Belçika bir kaza golüne kurban gitmemek için temkinli bir oyun ortaya koydu. Bu yüzden kendi taraftarlarından bile tepki gördü. 64’te Romelu Lukaku kaleyi tutturdu, ama Ukrayna kalecisi Trubin’i geçemedi. Maçın son dakikaları yaklaştıkça Ukrayna riskleri göze aldı. 72’de gelişen kontratakta Yannick Carrasco’un sert şutunda Trubin yine başarılıydı. 82’de Ukraynalı Ruslan Malinovskyi’nin kullandığı kornerde direkt kaleye yönelen topu Casteels çelmeyi başardı. 86’da hızlı gelişen Belçika atağında Johan Bakayoko’nun şutu auta gitti. Maçın son dakikalarında Belçika’nın zaman geçirmesi kendi taraftarlarından bile tepki aldı. Karşılaşma 0-0 sona ererken Ukrayna elendi. Romanya grup birincisi olurken ikinci Belçika da Fransa ile eşleşti. Dört puan toplayan Slovakya ise grup üçüncüsü oldu.

Euro 2024'ün ikinci ev sahibi Türkiye! Kırmızı beyaz işgali anlattılarEuro 2024’ün ikinci ev sahibi Türkiye! Kırmızı beyaz işgali anlattılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.