Ronaldo ‘850’ dedi yine tarih yazdı

Suudi Arabistan Pro Lig ekiplerinden El Nassr forması giyen Cristiano Ronaldo, kariyerindeki 850. gole imza attı ve bu bareme ulaşan ilk futbolcu oldu.

Spor 4 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ronaldo'dan bir kilometre taşı daha.

Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Suudi Arabistan Pro Lig ekibi El Nassr, 5. hafta mücadelesinde El Hazm’la karşılaştı. Rakibini 5-1 mağlup eden ekipte Cristiano Ronaldo takımının 4. golüne imza attı. Ronaldo bu golle bir tarih daha yazdı. Kariyeri başarı ve rekorlarla dolu olan 38 yaşındaki Portekizli kariyer gol sayısını 850’ye yükseltti. Resmi maçlarda attığı gol sayısını tarihi bareme çeken oyuncu bunu başaran ilk futbolcu oldu.

Ronaldo, bu gollerin 123’ünü milli takım adına kaydetmiş 450 tanesini Real Madrid forması altında atmıştı. Ronaldo Manchester United 145 gol atarken İtalya’da Juventus formasıyla 101 gol attı. Futbol dünyasına adım attığı Sporting formasıyla 5 golü bulunan yıldız oyuncu El Hazm karşılaşmasında attığıyla beraber El Nassr formasıyla 26 gole ulaştı.

El Nassr bu sezon lige 2’de 0’la girmişti ancak son haftalarda Ronaldo’nun attığı 6 golle beraber üst üste 3 kez 3 puan aldılar ve 6. sıraya çıktılar.

Cristiano Ronaldo'dan golünü iptal eden hakeme: Lanet olsunCristiano Ronaldo’dan golünü iptal eden hakeme: Lanet olsun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.