İngiliz futbolunda taç atışlarına yeni kural: Mourinho bunu beğenmedi…

Telegraph'a göre İngiliz futbolunda gelmesi beklenen yeni kuralda, taç atışları esnasında top toplayıcı çocukların ev sahibi takıma topu hızlı vermesinden kaynaklanan avantajın engellenmesi için topların sabit bir yerden alınması kararlaştırıldı.

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İngiliz futbolu taç atışlarında düzenlemeye gitti.

Kasım 2019’da Tottenham Şampiyonlar Ligi maçında Olympiakos’u evinde 4-2 yendi. Maçın en dikkat çekici anlarından biri Tottenham’ın sağ kanatta kazandığı taç atışında top toplayıcı çocuğun topu direkt Serge Aurier’e aktardığı anı oldu. Aurier tacı hızlıca kullandı ve topu Lucas Moura’ya oynadı. Moura ortaya çevirdi, Harry Kane topu ağlara yolladı.

Mourinho daha sonra Aurier’e topu aktaran ve golün geldiği kontratağın adeta ilk pasını veren top toplayıcı çocuğu galibiyet kutlaması için bir sonraki gün takım yemeğine getirdi. Bu anlar o dönem büyük beğeni topladı.

O günden sonra ev sahibi takımın taç atışları sırasında top toplayıcı çocukların oyuna etkisi daha yakından takip edilir hale geldi. Özellikle bu sezon Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe maçlarında Dusan Tadic sol kanattan gelişen ataklarda taca çıkan topları direkt olarak alıp oyunu başlatmak istiyor. Sırp futbolcu bu konuda top toplayıcı çocuklardan da yardım alıyor. Böylelikle tehlike arz eden Fenerbahçe atakları daha hızlı gelişmiş oluyor.

Ancak İngiliz futbolunda yer alan takımlar artık bu avantaja sahip olamayacaklar. Zira Telegraph’ta yer alan habere göre söz konusu avantajı ortadan kaldıracak bir kural değişikliği yolda. Premier League yönetimi, top toplayıcı çocukların topu oyunculara geri vermesini ev sahibi takımlara avantaj sağladığı gerekçesiyle yasakladı. Oyuncular belirli alanlarda hazır tutulan topları kendileri alacak. Böylelikle topun oyuna girme hızı yavaşlayacak, rakip savunmalar hazırlıksız yakalanma riskini azaltacak ve oyuna dışarıdan müdahale minimuma indirilecek.

Abdullah Kiğılı: Ligden çekilmeyi aklınızdan çıkarınAbdullah Kiğılı: Ligden çekilmeyi aklınızdan çıkarın

31. hafta hakemleri açıklandı... Galatasaray'a Şansalan, Fenerbahçe'ye Kardeşler31. hafta hakemleri açıklandı… Galatasaray’a Şansalan, Fenerbahçe’ye Kardeşler

Xabi Alonso Bayer Leverkusen'de kalıyorXabi Alonso Bayer Leverkusen’de kalıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.