İddia: Arabistan’a giden yıldızlar bin pişman

Suudi Arabistan geçtiğimiz yaz transfer döneminde yaptığı hamlelerle büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. Ancak astronomik maaşlara ikna olan futbolcuların bazılarının hayatlarından memnun olmadıkları iddia ediliyor.

Spor 14 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Arabistan'a giden futbolcuların mutsuz olduğu iddia ediliyor.

The Sun gazetesinin yaptığı habere göre yaz transferinde Arap yarımadasının yolunu tutan futbolcular verdikleri bu kararlardan bir hayli pişman olmuş durumda. Büyük kontratlar her ne kadar yıldız futbolcular için cezbedici olsa da ülkenin özel hayatlarında zorluklar çıkartması ve maçların izlenmemesi futbolcuların morallerini olumsuz etkiliyor.

Futbolcuların sorunlarından biri imza attığı kontratların iki yıl veya iki yıldan daha uzun süreli olması. Avrupa takımlarının, Arap kulüplerinin yüksek bonservis beklentisini karşılayamayacağını varsayarsak bazı oyuncular uzun süre ülkede kalmak durumunda.

Kültüre alışmakta zorluk yaşayan yıldızlardan bir tanesi ise El Nassr forması giyen Cristiano Ronaldo ve sevgilisi Georgina Rodriguez’di. Geçtiğimiz nisan ayında, ikilinin arasında problem olduğu iddia edilmişti. Ronaldo ile Georgina’nın ilişkisindeki problemin temelinde de Georgina’nın Suudi Arabistan’da kendisini rahat hissetmemesinin yattığı iddiasıydı. Kültürel farklılıkların etkisinin yanında sportif açıdan beklentilerin karşılanmaması da sorunlardan bir diğeri…

Ronaldo önce besmele çekti, sonra golünü attıRonaldo önce besmele çekti, sonra golünü attı

Stadyumlar sanılanın aksine boş

37 milyonluk nüfusa sahip olan Suudi Arabistan’da maçlara olan ilgi pek yüksek değil. Sun’daki habere göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi orta saha oyuncularından olan Steven Gerrard’ın yönettiği El-Ittifak takımı geçtiğimiz perşembe günü eski Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic’in yönettiği El-Fateh takımına karşı 9,827 kişi önünde oynadı ve mücadeleden 2-1 mağlup ayrıldı.

El-Ittifak’ın maçlarını 35 bin kişilik Prens Muhammed bin Fehd Stadyumu’nda oynadığını düşünürsek maçı izlemeye gelen 9 bin kişi bir hayli az.Anfield’da 54 bin kişinin önünde, dolu tribünlere oynayan Jordan Henderson ve teknik direktör Steven Gerrard’ın bu duruma alışması epey zor.

Fabinho, Benzema ve Kante gibi yıldızların formasını giydiği El-Ittihad takımı, Suudi Arabistan’da en çok taraftarı olan takım konumunda. Maçlarını 23,000 kişilik Kral Abdullah Stadyumu’nda oynayan El-Ittihad çektiği taraftar sayısıyla Pro Lig ortalamasının bir hayli üstünde.

Ronaldo'nun başı dertte: 99 kırbaç!Ronaldo’nun başı dertte: 99 kırbaç!

Kış ayında başka bir Dünya Kupası ihtimali

Dünya Kupası’nın 2022’den sonra bir daha Ortadoğu’ya dönmesine karşı çıkan pek çok taraftara rağmen, Suudi Arabistan’ın 2034 Dünya Kupası’nı düzenleme hakkı kazanacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bu da başka bir kış turnuvasını beraberinde getiriyor.

Bununla birlikte, turnuvada ev sahipliği konusunda yarıştığı Avustralya’nın daha iyi bir aday olduğu konusundaki genel kanaat değişmiş değil. Eğer ki The Sun’ın ortaya attığı iddialar doğru çıkarsa FIFA Dünya Kupası organizasyonunu Arap yarımadasına götürmekten vazgeçebilir ve bu da Avustralya’nın elini ev sahipliği konusunda güçlendirir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.